Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Κατερίνα Λάμπρου & Αγγελική Παναγοπούλου – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά: Ο ύποπτος ρόλος τους στο πλευρό του νέου Προέδρου

– Κατερίνα Λάμπρου Διευθύντρια Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Αγγελική Παναγοπούλου Ιδιαιτέρα Προέδρου (διαχρονικά)

Εδώ και αρκετό καιρό, το Piraeus Press άνοιξε τον Φάκελο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, διαπιστώνοντας περίεργες καταστάσεις, συμπεριφορές, συμπτώσεις και πρακτικές, οι οποίες φυσικά και έχουν εξήγηση.
Το ζήτημα της διαχείρισης των χρημάτων, που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών  – μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, δεν αποτελεί απλά ζήτημα τιμής, αλλά συμβατική υποχρέωση της εκάστοτε διοίκησης, η οποία καθορίζεται ξεκάθαρα με βάση την κείμενη νομοθεσία.
Μετά τα φαινόμενα συγκάλυψης σημαντικών ατασθαλιών, τις οποίες έφερε στο φως το Piraeus Press – στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι συμμετείχαν τόσο μέλη των διοικήσεων του ΕΕΠ όσο και εργαζόμενοι – και τα οποία όπως μαθαίνουμε βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ελληνικής δικαιοσύνης, ακολουθούν και άλλα περίεργα φαινόμενα «εξαφάνισης» εκλεγμένων μελών της νέας διοίκησης, τα οποία δε συνέπραξαν σε αυτή τη συγκάλυψη.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Το Επιμελητήριο απασχολεί περίπου 20 εργαζομένους, οι οποίοι πληρώνονται με χρήματα των μελών του ΕΕΠ.
Η κ. Κατερίνα Λάμπρου, προσφάτως ανέλαβε Διευθύντρια του Επαγγελματικού Επμελητηρίου Πειραιά, αφού κρίθηκε ότι έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα, έπειτα από την αναγκαστική «φυγή» του προηγούμενου Διευθυντή, ο οποίος οδηγήθηκε στη συνταξιοδότηση, υπό τις απειλές του νέου Προέδρου Γιάννη Βουτσινά, ότι για μια σειρά ζητημάτων θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η κ. Λάμπρου έχει εδώ και μερικούς μήνες λοιπόν την ευθύνη λειτουργίας του ΕΕΠ βάσει της νομοθεσία που διέπει τον επιμελητηριακό θεσμό.
Η κ. Αγγελική Παναγοπούλου είναι διαχρονικά η ιδιαίτερα του εκάστοτε Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, άρα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το τι συμβαίνει πίσω και μπροστά από τις κλεισμένες πόρτες.

ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ

Πέραν των όσων έχουν αναφερθεί σε προηγούμενα ρεπορτάζ (αποζημιώσεις σε ΔΣ επιτροπών που ποτέ δεν έγιναν, παύση πληρωμών δανείων που είχαν πάρει οι εργαζόμενοι από τα ταμεία του Επιμελητηρίου κλπ κλπ) για τα οποία θα εξεταστούν από τη δικαιοσύνη όλοι οι εργαζόμενοι – προφανώς και οι δυο κύριες που κατέχουν ξεχωριστές θέσεις στη διοίκηση του ΕΕΠ – τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ένα μπάχαλο με τις συνεδριάσεις του ΔΣ και τις φημολογούμενες διαγραφές νομίμως εκλεγμένων μελών του, τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί εδώ και μήνες!

Όπως το ακούτε, υπάρχουν μέλη του ΔΣ που διεγράφησαν με εντελώς φασιστικό τρόπο και άλλα μέλη που δε λαμβάνουν – σκοπίμως όπως φαίνεται – προσκλήσεις για τις συνεδριάσεις.
Και μάλιστα υπάρχει έτοιμη και η απάντηση για όσους ρωτούν… «Μάλλον δε λάβατε με το ταχυδρομείο την ενημέρωση»!
Η διευθύντρια λοιπόν του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (τα επιμελητήρια υποτίθεται ότι αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης για την οικονομία), εν έτει 2019, ενημερώνει όχι μέσω μέιλ, αλλά μέσω ταχυδρομείου, το οποίο μάλιστα δε φτάνει και ποτέ…
Σας φαίνεται κάτι περίεργο σε αυτό μήπως;;;;
Όπως μαθαίνουμε, ήδη ετοιμάζονται οι σχετικές ενστάσεις, αλλά και μηνύσεις, τόσο προς τη διοίκηση όσο και προς συγκεκριμένους εργαζόμενους του ΕΕΠ – στους οποίους ανήκουν οι κ.κ. Λάμπρου και Παναγοπούλου, προκειμένου να διαπιστωθεί ο σκοπός της συμπεριφοράς που επιδεικνύουν.
Το κάνουν με δική τους πρωτοβουλία;
Δε γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους;
Τους πιέζει κάποιος τρίτος;
Είχαν συμμετοχή στα προαναφερόμενα σκάνδαλα και τη συγκάλυψή τους;
Είναι μερικά μόνο από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, όποτε και θα ξετυλιχθεί ο ρόλος, οι μέρες και τα έργα της νέας διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις