Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Καβάλα: Φλεγόμενα πτώματα 11 μεταναστών στην άσφαλτο – Τα πλάνα που κάνουν το γύρο του κόσμου – 11 νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα! VIDEO ME σκληρές εικόνες στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου


- Οι σκληρές εικόνες από την Καβάλα κάνουν το γύρο διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και σοκάρουν - Μαρτυρικός θάνατος στις φλόγες για 11 ανθρώπους - Η ανακοίνωση της Ύπατης
Αρμοστείας του ΟΗΕ - Το σήμα στον οδηγό που προκάλεσε την τραγωδία - Οι διαπιστώσεις της αστυνομίας - Το νέο κόλπο των διακινητών που αποκαλύπτει στο NewsIt.gr η δήμαρχος Καβάλας


Συγκλονισμένη δηλώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μετά την είδηση του θανάτου 11 μεταναστών στην Καβάλα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με φορτηγό.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη γι’ αυτά τα φοβερά νέα, σε μια περιοχή όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία, «περισσότεροι από 12.700 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασχίσει τα βορειοανατολικά ελληνικά σύνορα μέχρι στιγμής το 2018, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με τις αφίξεις που σημειώθηκαν το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει η Υ.Α. Τουλάχιστον 40 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην περιοχή μέσα στο 2018, με σχεδόν τους μισούς να οφείλονται σε πνιγμό στα ορμητικά νερά του ποταμού Έβρου». Και προσθέτει: «Αυτοί οι φρικτοί θάνατοι συνδέονται με τους ευρύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στο έλεος των διακινητών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ευάλωτη κατάστασή τους».

Τέλος, η Ύπατη Αρμοστεία απευθύνει έκκληση «για εύρεση εναλλακτικών σε αυτά τα επικίνδυνα περάσματα για τους ανθρώπους που χρήζουν διεθνούς προστασίας, μέσω ασφαλών και νόμιμων οδών για να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής επανένωσης και της επανεγκατάστασης».

Οι σκληρές εικόνες στο σημείο του πολύνεκρου τροχαίου



Τα πλάνα και οι φωτογραφίες από την Καβάλα συγκλονίζουν. Δύο οχήματα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και συνολικά 11 άνθρωποι βρίσκουν φρικτό θάνατο αβοήθητοι. Όλοι οι νεκροί είναι μετανάστες, άγνωστων λοιπών στοιχείων. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο φορτηγό, πήρε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες κάηκαν ζωντανοί.

Το φοβερό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις 05.00 τα ξημερώματα στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας – παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δε μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο Έλληνας οδηγός του φορτηγού, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα και σώθηκε για λίγα δευτερόλεπτα.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA)

)

Τα αίτια της τραγωδίας στην Καβάλα

Το αυτοκίνητο τύπου βαν στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Παρά την κινητοποίηση στο σημείο της τραγωδίας, οι 11 μετανάστες στο βαν δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ο οδηγός του βαν εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε, προφανώς έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου και λόγω της υπέρτασης που είχε έπεσε πάνω στο φορτηγό.
Η νταλίκα, που μετέφερε δέματα, πήγαινε στην Καβάλα, ενώ το ΙΧ με τους πρόσφυγες είχε κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη και είχε αναπτύξει ταχύτητα για να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο, έχοντας προσπεράσει λίγο νωρίτερα περιπολικό, οι άνδρες του οποίου έκαναν στον οδηγό σήμα για να σταματήσει.

Οι πρωινές εικόνες στο σημείο της τραγωδίας

    

Η ανακοίνωση της αστυνομίας μετά το πολύνεκρο τροχαίο

«Δυνάμεις της Πυροσβεστική υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος. Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Οι εικόνες που τράβηξαν διερχόμενοι οδηγοί

  

Η δήμαρχος Καβάλας για το πολύνεκρο τροχαίο

Σοκαρισμένη από την ανείπωτη τραγωδία και η δήμαρχος Καβάλας, Μαρία Τσανάκα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοια δυστυχήματα στην περιοχή μας. Τώρα ιδίως που έχουν ανοίξει οι πόρτες για τους πρόσφυγες και που κατά κοπάδια μπαίνουν μέσα στη χώρα βρήκαν οι διακινητές ένα καινούργιο κόλπο που στοιβάζουν σε αυτοκίνητα με οδηγό κάποιον ανήλικο και να τα αποτελέσματα. Παρά πολλά δυστυχήματα και όλα οφείλονται σε αυτό το θεμα» λέει η κυρία Τσανάκα στο NewsIt.gr και συνεχίζει…
«Δεν γνωρίζω αν το συγκεκριμένο βανάκι το οδηγούσε ανήλικος, συνήθως έτσι γίνεται τελευταία. Συνήθως βάζουν οδηγούς ανήλικους. Αν το συγκεκριμένο το οδηγούσε ανήλικος δεν το ξέρω.»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: proininews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις