Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Μερικές αναγκαίες υπενθυμίσεις στον κ.Κωσταράκο

Ο στρατηγός Μ.Κωσταράκος συχνά πυκνά μετά από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του, σχολιάζει μέσω facebook την επικαιρότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πάντα προκαλεί αντιδράσεις, γιατί η απόσταση χρόνου, μάλλον προκαλεί κάποιες συγχύσεις.

Στο τελευταίο του κείμενο στο facebook, ειδικά για τις αναφορές του στο ΠΝ, απαντά ένα μέλος του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου την περίοδο 2010-2011:

Σε ότι αφορά στην ανάρτηση του κου Κωσταράκου για την αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού … τώρα!

Αν θυμάμαι καλά, επελέγη από το ΠΑΣΟΚ (Μπεγλίτης) και για πολλά χρόνια ήταν ΑΓΕΕΘΑ, τότε που επί συγκυβέρνησης καλούσε τους ένστολους να κάνουν τις μεγάλες θυσίες στους μισθούς και τις συντάξεις.

Δεν ήταν καν κρίκος της αποφασιστικής αλυσίδας των Ε.Δ, τότε που συζητούσαμε τις Γαλλικές Φρεγάτες (2010 -11), τότε (επί ΠΑΣΟΚ) που ως ΑΝΣ, είπαμε ότι είναι ιδιαίτερα ακριβές και μη συμβατές με τα χαρακτηριστικά και τα όπλα που χρειαζόμασταν.
Η μετατόπιση ναυτικών δυνάμεων στον καιρό της ειρήνης … νοτιανατολικά. !! Πιθανώς να εννοεί κάποια πλοία στη διασπορά, στον Ναύσταθμο Σούδας. Διαφορετικά;; Αν αυτό σημαίνει ενίσχυση του Ε.Α.Χ. σχεδιαστικά ή στην πράξη, το διαπιστώσαμε πρόσφατα με την Ελληνική απουσία στον συγκεκριμένο χώρο. Τότε οι ασκήσεις στο νοτιανατολικό Αιγαίο είχαν άλλη … σφραγίδα.

Τα τόσα χρόνια ως ΑΓΕΕΘΑ, δεν ακούστηκε κάτι στο Πολεμικό Ναυτικό, εκτός από παροπλισμούς. Ακούστηκαν μόνο τα Γαλλικά ΑΦΝΣ, τα οποία προσπάθησαν … κάποιοι επίμονα να πάρουν στη θέση των παροπλισθέντων. Είναι ντροπή να ακούγεται ότι η προηγούμενη ηγεσία παρόπλισε τα ΑΦΝΣ Ρ3Β, που όπως παραδέχεται και ο ίδιος παροπλίστηκαν «πονηρά». Συμφωνώ, αλλά πότε; Επί ΥΕΘΑ Μεϊμαράκη!! Είναι ντροπή να βγαίνουν Αξιωματικοί που γνωρίζουν και να επαινούν τη συκοφαντία!! Αν δεν γνωρίζουν να σωπαίνουν.

Η σταδιακή απόσυρση των Υ/Β 209, έγινε το 2010 (ως απόφαση), από τον Βενιζέλο, μαζί με την απόφαση για τα επιπλέον Υ/Β 214. Αυτό δεν μπορώ να πω αν ήταν σωστό ή λάθος!!
Το Εθνικό Πλοίο, ήταν μια προσπάθεια του 2008 -2009. Μια προσπάθεια που δεν ήταν, ούτε είναι εύκολη, αλλά για όσους γνωρίζουν, πολιτικά ανέφικτη.

Σε ότι αφορά την επανέναρξη των κατασκευών των Υ/Β 214 και των Πυραυλακάτων, ας ευλογεί αυτούς που πήραν την απόφαση να φορτωθούν την ευθύνη και να προχωρήσουν, αυτούς που έμμεσα προσπαθεί να εκθέσει!! Τα δημοσιεύματα είναι ακόμη νωπά.

Ο χρόνος χάθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ!! Αυτό το λέει δυνατά για να το ακούσουν!! Συμφωνώ, πως ήταν απαράδεκτα κακός ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΕΘΑ, μόνο που το Υπουργείο αυτό είχε παραδοθεί στη λαϊκίστικη πλευρά της Δεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απλά απών.

Σε ότι αφορά το ευχολόγιο για τις ενέργειες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι άδικα κατηγορήθηκε ο ΥΦΕΘΑ, για την απόλυτα ανθρώπινη κραυγή «Διατάζω να γίνει καλά!». Ο κος Κωσταράκος διατάζει το ΥΠΟΙΚ, τους Αμερικανούς και τους Γάλλους για άμεσες ενέργειες!

https://www.militaire.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις