Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Mόσχα αδειάζει Ερντογάν: «Δεν υποστηρίζουμε την εισβολή της Τουρκίας» – Ρώσοι ξεκίνησαν περιπολίες ανάμεσα στα τουρκικά & συριακά στρατεύματα!

«Απαράδεκτες» θεωρεί τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία, η Ρωσία, σύμφωνα με τον Ειδικό Προεδρικό Απεσταλμένο της Ρωσίας για τη Συρία Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ.


Η Ρωσία θεωρούσε πάντα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία ως απαράδεκτες, καθώς εκτιμά ότι η ασφάλεια των συνόρων της με την Τουρκία θα πρέπει να διασφαλίζονται από δυνάμεις της Δαμασκού.
Τα παραπάνω δήλωσε ο Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ, μετά την επίθεση της Άγκυρας στα βορειανατολικά σύνορα της Συρίας.
«Δεν έχουμε εκφράσει ποτέ την υποστήριξή μας και δεν υποστηρίξαμε ποτέ την ιδέα της διάθεσης (οποιωνδήποτε δυνάμεων) εκεί, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών μονάδων, πόσο μάλλον της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας», ανέφερε ο Λαβρεντίεφ σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι η ασφάλεια των συνόρων πρέπει να διασφαλίζεται μόνο από κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας.
Ο ειδικός απεσταλμένος επίσης αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία είχε εξασφαλίσει τη συναίνεση της Ρωσίας για την επίθεση.

«Όχι. Ζητάγαμε πάντα από την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, πάντα πιστεύαμε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας είναι απαράδεκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
Σημείωσε δε πως η επίθεση θα μπορούσε να «ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία στο βόρειο τμή
μα της Συρίας, που κατοικείται από Κούρδους και Άραβες.
Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου για να καθαρίσει την παραμεθόρια περιοχή από το ISIS και την κουρδική πολιτοφυλακή, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί αμφότερα τρομοκρατικές οργανώσεις.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΡΩΣΩΝ
Ρωσία ανακοίνωσε την έναρξη περιπολιών στις περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στα τουρκικά και συριακά στρατεύματα κοντά στην πόλη Μανπίτζ. Πρόκειται για μιας εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη που δείχνει ότι η Μόσχα επιχειρεί να καλύψει το κενό που αφήνει η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις περιοχές αυτές.
Η μεγάλη εικόνα είναι πως με τις αποφάσεις του ο Ντόναλτ Τραμπ έχει παραδώσει τα κλειδιά της Συρίας στον Πούτιν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας δυνάμεις της ρωσικής στρατονομίας βορειοανατολικά της πόλης Μαντζίμπ περιπολούν σε όλη την γραμμή που χωρίζει τις θέσεις που έλαβαν τα στρατεύματα του Άσαντ. Σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση πως όλες οι κινήσεις γίνονται σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.
Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε τη Δευτέρα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από την Μαντζίμπ. Νωρίς το πρωί της Τρίτης η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδιδε εικόνες που έδειχναν τους κάτοικους της πόλης να υποδέχονται τα στρατεύματα του Άσαντ στο κέντρο της Mανμπίτζ.
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μία μέρα ακολουθούν της συμφωνίας που σύναψαν οι Κούρδοι της Συρίας με την Κυβέρνηση Άσαντ σε μια προσπάθεια τους να σταματήσουν τις βάρβαρες επιθέσεις των Τούρκων εναντίον τους.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στη συριακή κυβέρνηση να ανακτήσει τον έλεγχο σε συνοριακές περιοχές ενώ οι Κούρδοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάποιες περιοχές.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ: ΝΑΙ, ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ
Οργή και αγανάκτηση νιώθουν πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες και αξιωματούχοι σε θέματα άμυνας για την άρνηση του προέδρου τους, Ντόναλντ Τραμπ, να σταθούν οι ΗΠΑ στο πλευρό των Κούρδων της Συρίας, που μάχονται τους Τούρκους μισθοφόρους στο μέτωπο του πολέμου, ανατολικά του Ευφράτη.
Σε δηλώσεις τους στο CNN, εκφράζουν την έντονη απογοήτευσή τους για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση Τραμπ την κατάσταση.
Υπό καθεστώς ανωνυμίας, Αμερικανός αξιωματούχος σε θέματα άμυνας δήλωσε στο αμερικανικό πρακτορείο ότι η αποτυχία του Tραμπ να αντιταχθεί σθεναρά στην τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και η αδράνειά του στις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στην Τουρκία το «πράσινο φως», παρά τις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης ότι τάσσεται κατά της επιχείρησης.
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις των Κούρδων πολεμούν μια δύναμη που σκοπεύει να εξοντώσει τους πολίτες επειδή εμείς τους δώσαμε το πράσινο φως για την επιχείρησή τους», δηλώνει ένας άλλος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας στο CNN.
Από την πλευρά του, στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Συρία υποστηρίζει ότι «ντρέπεται» για τις ενέργειες της χώρας του λέγοντας οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν τον σύμμαχό τους στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
Syriac Military Council @SyriacMFS reinforcements to Serekaniye fronts to fight Turkish/jihadi invasion. This is the force of local Syriac Christians, long-standing allies of Kurdish YPG.
See Kurdistan voice news's other Tweets
: Thousands of terrorists held in the Ain Issa prison camp have set on fire their tents & are trying to flee toward Forces because they know Arab Army will take control of the prison in few days!
99 people are talking about this



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις