Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στον πόλεμο...

Στο αλβανικό έπος του 1940 έδωσε βροντερό παρόν όλη η τότε Ελληνική νεολαία. Σχεδόν όμως όλη καθώς ένας νεαρός φοιτητής
ονόματι Ανδρέας Παπανδρέου αφού συνελήφθη στην συνέχεια με την μεσολάβηση του πατέρα του αφέθηκε ελεύθερος και στην συνέχεια ταξίδεψε στις Η.Π.Α..

Αφέθηκε όμως ελεύθερος αφού πρώτα κατέδωσε στο καθεστώς Μεταξά τους τροτσκιστές συναγωνιστές του. Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και καθώς στην συνέχεια η ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο, υπηρέτησε στο αμερικανικό ναυτικό ως βοηθητικός (Ι5) και το 1944 απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα.

Αρκετά αργότερα το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967 ο Ανδρέας συνελήφθη στην ταράτσα του σπιτιού του και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Μπογιατίου. Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση του και φρόντισε να διασφαλίσει ότι θα είχε την καλύτερη δυνατή μεταχείριση. Το ίδιο βράδυ έστειλε στο Μπογιάτι τους προσωπικούς του φίλους Κωνσταντίνο Ασλανίδη και Μιχαήλ Ρουφογάλη, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για τη ζωή και την υγεία του Παπανδρέου. Φθάνοντας στο Μπογιάτι ο Κωνσταντίνος Ασλανίδης αναζήτησε τον Παπανδρέου μεταξύ των κρατουμένων, ο οποίος απάντησε «Παρών» στην ονομαστική πρόσκληση του Ασλανίδη, για να εισπράξει την απάντηση «Κύριε Παπανδρέου αυτό είναι το πρώτο παρών που δίνετε στον Ελληνικό Στρατό».

Η συνέχεια είναι γνωστή, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της Αμερικανικής πρεσβείας ο 'αντιαμερικανός' Ανδρέας Παπανδρέου αφέθηκε ελεύθερος για να συνεχίσει τον αντικαθεστωτικό του αγώνα από το εξωτερικό. Το 1974 πήρε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Ροκφέλερ για να ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ σεβόμενος τους όρους της μεταξύ τους συμφωνίας.

Αθηναίος Πολίτης


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις