Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

O XAMOΣ - EKTAKTO: (video) TOYPKOI φέρονται να επιτέθηκαν σε Ρώσους – Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν φάλαγγα του SAA – Ρωσικές «πλάτες» σε κοινό στρατό Αράβων-Κούρδων

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Πρωτόγνωρα πράγματα έχουμε μετά τη δύση του ηλίου στην Ιεράπολη, με τα πυρά
όλμων που φέρονται να δέχθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις από το χωριό Al-Farat, από βαριά όπλατων ενόπλων δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης τις οποίες καθοδηγούν Τούρκοι αξιωματικοί στο πλαίσιο της τουρκικής εισβολής με την προπαγανδιστική ονομασία «Πηγή Ειρήνης».
Πρόκειται για «φιλοξενία» οθωμανικού τύπου την οποία διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι οι Ρώσοι από Τούρκους και τζιχαντιστές του FSA, οι οποία σύμφωνα με πληροφορίες που γνωστοποιούνται τα τελευταία λεπτά, καίνε ζωντανούς τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. Δημοσιογράφος του σουηδικού ραδιοφώνου που βρίσκεται στο σημείο επιβεβαιώνει εκ νέου τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι Τούρκοι.
NEWS Turkey backed militia burning Kurds to death in North Syria

Swedish State Radio's Middle East correspondent Cecilia Uddên Confirmed
that the Turkish state committed war crimes during the invasion of northern Syria.
20 people are talking about this
Την ίδια στιγμή, οργή και μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στην στιγμή στην Δαμασκό, μετά την εναέρια επίθεση μαχητικών αεροσκαφών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, τα οποία κτύπησαν με πυραύλους φάλαγγα του συριακού στρατού κοντά στην πόλη Raqqa αργά χθες, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων των ΗΠΑ που θέλουν να αποτρέψουν (ανεπιτυχώς) την προέλαση των συριακών δυνάμεων προς τις κουρδικές περιοχές, ενώ έχουμε μια τρομερή συμφωνία μεταξύ Σύριων και Κούρδων με εγγυητή την Ρωσία την οποία αποκαλύπτουμε σήμερα.  
Σύμφωνα με το περιστατικό, αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη φέρονται να στόχευσαν συριακή στρατιωτική φάλαγγα στην περιοχή al-Rasafeh στα νοτιοδυτικά της πόλης Raqqa καθώς αυτή κινούνταν προς την πόλη Tabaqa, δυτικά της Raqqa, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, χωρίς ευτυχώς νεκρούς.

Η βρετανική ομάδα παρατηρητών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν ξεκάθαρα να εμποδίσουν την ανάπτυξη του συριακού στρατού στη βόρεια Συρία, κάτι που αναφέρουν   αμερικανικό και κινεζικό επίσημο ΜΜΕ.
Οι ΗΠΑ θέλουν να αποτρέψουν την παρουσία του συριακού στρατού στα συρο-τουρκικά σύνορα από την πόλη Ayn al-Arab, γνωστή και ως Kobane, από βόρεια του Χαλεπίου μέχρι τη συνοριακή περιοχή Συρίας-Ιράκ στην ανατολική Συρία.
Σύμφωνα με το StepNews, που επικαλέστηκε πηγές του YPG / SDG το συριακό καθεστώς, ο SDF και οι ρωσικές αρχές κατέληξαν χθες το βράδυ περίπου στις 22:00μ.μ. σε  συμφωνία υπαγωγής όλων των κουρδικών δυνάμεων στον Άσαντ σε συνάντηση στη ρωσική στρατιωτική βάση Hmeymim.
Η συμφωνία που επετεύχθη στη ρωσική στρατιωτική βάση Hmeymim, ευρίσκεται υπό την εγγύηση της Ρωσίας. Εκεί αποφασίστηκε ότι ο συριακός στρατός (και όχι οι Τούρκοι) θα εισέλθει στις πόλεις Μάνμπιζ και Kobani, μιας και αυτό αναφέρεται ρητά σε μερικά από τα άρθρα της συμφωνίας.
Σύμφωνα με την ίδια συμφωνία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) θα αλλάξουν το όνομά τους, αλλά θα διατηρήσουν την οργανωτική δομή και το σχήμα τους και θα υπαχθούν ολοκληρωτικά  (Κούρδοι και Άραβες) στην συριακή ηγεσία.
Σύμφωνα με το νέο σύνταγμα, θα δοθεί αυτονομία στους Κούρδους με έναν τρόπο που θα εγγυάται και την πόλη του Afrin, ενώ οι Ρώσοι θα εκπονήσουν σχέδιο για την απομάκρυνση όλων των τουρκικών παρατηρητηρίων (που έχουν γίνει κανονικές βάσεις) και από την περιοχή του Αφρίν, αλλά και αλλού, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση, η ουσία της οποίας συμφωνεί με την δήλωση Πούτιν περί απομάκρυνσης όλων των ξένων δυνάμεων από την Συρία.
Πηγές επίσης στο συριακό στρατό αναφέρουν ότι στην Ιεράπολη βρίσκονται ισχυρές ρωσικές δυνάμεις κοντά στο συριακό στρατό και τους Κούρδους του YPG / SDF, ενώ ετοιμάζονται να συγκρουστούν σφοδρά Τουρκία και Συρία μετά την απόφαση Ερντογάν να δράσει ανεξέλεγκτα.
: air base near is now under full Arab Army control. First group of troops entered the base & took-over its control from according to diplomatic sources. This place is suitable for to re-establish a military base in the region
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
112 people are talking about this
: Arab Army troops just entered Tal Tamr in Northern governorate. Local citizens are welcoming them. They soon advance toward the border with to launch their offensive against Army & its terrorist militias!
48 people are talking about this
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι ο συριακός στρατός βρίσκεται με ισχυρές δυνάμεις έξω από Ιεράπολη και Κομπάνι για να «αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας έχει εκδώσει δύο ανακοινώσεις από την αρχή της τουρκικής επιχείρησης, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι έχει ως στόχο κατοικημένες περιοχές, ενώ ανέφερε ότι οι Τούρκοι προκαλούν με βάναυσο τρόπο θανάτους δεκάδων πολιτών.
Μετά από πέντε ημέρες μάχης, οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοι τους κατέλαβαν την Κυριακή το απόγευμα τη στρατηγική πόλη Tal Abyad από τα χέρια των κουρδικών δυνάμεων.
Την ίδια στιγμή, εκτός από τις πόλεις Kobani, Tal Abyad, Ras al-Ain και πιο πρόσφατα μιας βάσης στο Tal Baydar, οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν και από την πόλη Ain Aissa, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις τους στην συριακή επικράτεια.
Πρόκειται για ένα σχέδιο «βρώμικο» έως τα θεμέλια του και αφορά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και την αναπλήρωση τους από τουρκικές δυνάμεις, χωρίς το έλεγχο κανενός. Ωστόσο Ρώσοι και Σύριοι ενήργησαν αστραπιαία.
Αυτό που βλέπουμε όμως εδώ και πολλούς  μήνες είναι το γεγονός ότι Ρώσοι και Αμερικανοί «σκίζονται» στην κυριολεξία για το ποιος θα «πρωτοεξυπηρετήσει» τον σουλτάνο Ερντογάν που ονειρεύεται μεγαλεία και αυτοκρατορίες.    

Membiç operasyonu başladı. Milli Suriye ordusu üç köyü ele geçerdi. Bir yaralı var.
44 people are talking about this


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις