Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Πρόβα αντιμετώπισης χάους! Διεθνής στρατιωτική άσκηση στην Ουγγαρία για την αντιμετώπιση μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης

Κι ενώ ο Ερντογάν απειλεί με κάθε ευκαιρία να ανοίξει τα σύνορα και να στείλει στην Ευρώπη αμέτρητους πρόσφυγες, ενώ ήδη τα
καραβάνια των μεταναστών σαρώνουν τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ευρώπης και προφανώς και της χώρας μας, κάποιοι είναι έτοιμοι να πάρουν τα μέτρα τους.

Πριν από λίγες μέρες ο Ούγγρος πρωθυπουργός Όρμπαν προειδοποίησε τον Ερντογάν πως αν ανοίξει τα σύνορα στους μετανάστες θα χρησιμοποιήσει βία!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα πως η Ουγγαρία, το «μαύρο πρόβατο» για τους…προοδευτικούς της ΕΕ,  φιλοξένησε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις της Κεντροευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας για την αντιμετώπιση μιας ακόμη μεταναστευτικής κρίσης.


Ο υπουργός Άμυνας Tibor Benkő δήλωσε ότι η παράνομη μετανάστευση εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

«Αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση συνεργασίας (COOPSEC19)», ανέφερε ο Μπενκό.

500 στρατιωτικοί και αστυνομικοί από την Ουγγαρία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Κροατία και την Πολωνία δήλωσαν το παρών. Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ελλάδα, τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία και η Σερβία λέγεται ότι έχουν αποστείλει εκπροσώπους στη στρατιωτική άσκηση, αναφέρει η Ουγγαρία.

Υπουργοί Άμυνας και αρχηγοί ασφαλείας των συμμετεχόντων κρατών συμμετείχαν επίσης στις ασκήσεις που ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη.

«Η θέση της ουγγρικής κυβέρνησης σχετικά με τη μετανάστευση παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο υπουργός Μπενκό, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα που κάνουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους πρέπει να αντιμετωπίζονται από όπου και αν προκύπτουν».

«Η δουλειά μας είναι να διατηρήσουμε τις αξίες, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό που έχουν δημιουργήσει οι πρόγονοί μας», δήλωσε ο Μπενκό.

Με το 2019 να έχει φτάσει στα τρία τέταρτα της διαδρομής, οι φόβοι μιας δεύτερης μεταναστευτικής κρίσης συνεχίζουν να αυξάνονται καθώς ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών στην Ευρώπη ξεπερνά τους αριθμούς που παρατηρήθηκαν το 2018.

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), ο αριθμός των μεταναστών που ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη το 2019 έχει ήδη ξεπεράσει το περσινό ποσοστό κατά 10%, αναφέρει η Die Welt.

Στην έκθεση για την εξέλιξη του ασύλου, η EASO αναφέρει: «Μέχρι στιγμής το 2019 υποβλήθηκαν περισσότερες αιτήσεις σε σύγκριση με πέρυσι: από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2019 υπεβλήθησαν περισσότερες από 456.000 αιτήσεις στην ΕΕ , αυξημένες κατά 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018 . »

Οι περισσότεροι μετανάστες που ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019 προέρχονταν από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βενεζουέλα, το Ιράκ, το Πακιστάν, την Κολομβία και την Τουρκία.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία απορρόφησαν τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών των μεταναστών.

Η Ελλάδα ήταν χαρακτηριστική περίπτωση της σκληρής, αλλά και δραματικής ανόδου των ρευμάτων μεταναστών που εισέρχονται στην Ευρώπη. Η χώρα αναγκάστηκε να απορροφήσει πάνω από 12.000 μετανάστες το Σεπτέμβριο, περισσότερο από κάθε μήνα το 2018 ή το 2019. Μέχρι στιγμής, 46.100 μετανάστες έχουν φτάσει στην Ελλάδα, έναντι 37.300 το προηγούμενο έτος.

Εν μέσω της αυξανόμενης κρίσης, έχουν γίνει όλο και περισσότερες εκκλήσεις από πολλούς πολιτικούς προς την ΕΕ να αναθεωρήσει την εντελώς δυσλειτουργική μεταναστευτική της πολιτική.

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους της Die Welt, ο πρόεδρος του κόμματος Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης του Βερολίνου, Kai Wegner, δήλωσε: «Είναι πλέον καιρός για μια μεταστροφή της πολιτικής της ΕΕ για τη διάσωση με βάση την αυστραλιανή αρχή μη ανοχής».

«Αυτό θα σήμαινε την επαναφορά όλων των ανθρώπων που είχαν πληγεί στη Μεσόγειο χωρίς εξαίρεση. Αυτό θα μείωνε τα κίνητρα για τις διασταυρώσεις με μη-ωκεανικά σκάφη και τελικά θα τερμάτιζε τους θανάτους στη Μεσόγειο », πρόσθεσε ο Wegner.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις