Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019

Aποκαλυπτικός ο Ν. Παναγιωτόπουλος: «Πάμε για μαχητικά 5ης γενιάς» – «Η Ελλάδα θα πάρει την θέση της Τουρκίας, είναι ένα ενδεχόμενο που συζητείται»

«Φαίνεται ότι κάτι γίνεται από τη διεθνή κοινότητα» σε σχέση με την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία και την επιχείρησή της στην κυπριακή ΑΟΖ, εκτίμησε ο υπουργός
Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα μπει στη διαδικασία να αποκτήσει μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «η Ευρώπη αποφασίζει μέτρα για τη συμπεριφορά του Ερντογάν. Το εμπάργκο όπλων βέβαια δεν θα σταματήσει την εισβολή των Τούρκων στη Συρία, αλλά θα τους κάνει να καταλάβουν ότι η συμπεριφορά τους έχει συνέπειες. Στη συνέχεια θα φανεί αν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι κυρώσεις. Σε συνδυασμό με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ φαίνεται ότι κάτι γίνεται από τη διεθνή κοινότητα»».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι παράνομη η κίνηση των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ, ωστόσο, πλέον υπάρχει αντίδραση, σχολιάζοντας, ωστόσο, ότι «η αντίδραση της Ευρώπης δεν είναι αυτό που περιμέναμε, είναι αργή και διστακτική».

«Υπήρξαν απειλές εκ μέρους της Ευρώπης, αλλά η απόφαση της δεν έγινε πράξη. Τώρα όμως, κάτι γίνεται. Η Τουρκία λειτουργεί με γνώμονα του στρατιωτικού ισχυρού. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Θεωρώ ότι η Τουρκία θα σταματήσει κάπου, αν η Ευρώπη δεν γυρίσει την πλάτη της και ασχοληθεί με το θέμα», επεσήμανε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η Τουρκία να ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ αν εμπλακεί η Συρία σε πόλεμο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προειδοποίησε ότι «ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα περιπλέξει την κατάσταση στην περιοχή» και πρόσθεσε πως «ίσως οι Τούρκοι προσπαθήσουν να αναπτύξουν την ελεύθερη ζώνη στα σύνορα με τη Συρία. Δεν νομίζω να επιχειρήσουν επίθεση στις μεγάλες πόλεις της Συρίας, διότι θα υπάρξουν τουρκικές απώλειες».

Εξοπλιστικά

Όσον αφορά στους εξοπλισμούς, ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε ότι θα πάει τις επόμενες μέρες στη Βουλή το θέμα της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε Viper, «που θα γίνει στις εγκαταστάσεις των ΕΑΒ και αποτελεί ευκαιρία για την ΕΑΒ να πατήσει στα πόδια της».

Ανακοίνωσε, δε, ότι η Ελλάδα θα μπει στη διαδικασία να αποκτήσει αεροσκάφος 5ης γενιάς. Αναφερόμενος στα F-35 διευκρίνισε πως «είναι ευνοϊκή συγκυρία ο αποκλεισμός της Τουρκίας επειδή αγόρασε πυραύλους από τη Ρωσία. Απομένουν, όμως, αρκετά βήματα για την απόκτησή τους από την Ελλάδα» και σημείωσε πως η Ελλάδα «μπορεί να πάρει τη θέση της Τουρκίας. Είναι ένα ενδεχόμενο που συζητείται».


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις