Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Πατέρας έδειρε δασκάλα στα Χανιά - Κλειστό το σχολείο τη Δευτέρα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε δημοτικό σχολείο στην πόλη των Χανίων.


Μόλις είχε τελειώσει το ωράριο του ολοήμερου τμήματος, όταν εμφανίστηκε ο πατέρας ενός μαθητή για να τον πάρει.

Όμως η δασκάλα που ήταν υπεύθυνη εκείνη την ώρα γνώριζε πως λόγω του ότι ο γονέας είναι σε διάσταση με την σύζυγό του, υπάρχει δικαστική απόφαση που του επιβάλλει περιοριστικά μέτρα σε σχέση με το παιδί.

Έτσι η εκπαιδευτικός αρνήθηκε να του επιτρέψει να παραλάβει τον μαθητή και τότε εκείνος βιαιοπράγησε εναντίον της.

Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία που έσπευσε στο σχολείο και – σύμφωνα με πληροφορίες – συνέλαβε τον γονέα, ενώ η δασκάλα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην περιοχή της κεφαλής όπου και είχε δεχτεί τα χτυπήματα.

Αμέσως μετά η εκπαιδευτικός πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και υπέβαλε μήνυση.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Μηλιαράκης, ο οποίος είπε στο Flashnews.gr πως πρόκειται για απαράδεκτο περιστατικό ενώ τόνισε ότι το σχολείο ήταν ενημερωμένο για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί με δικαστική απόφαση στον εν λόγω γονέα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δ.Σ. και Νηπιαγωγείου Χανίων καταδικάζοντας κάθε πράξη και μορφή βίας και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστό το σχολείο τη μέρα της εκδίκασης στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, της επίθεσης του πατέρα σε δασκάλα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων:

"Στα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι επαναλαμβανόμενα.

Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημα τους.

Οτιδήποτε λιγότερο, είναι απλά ανεπίτρεπτο.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους αλλά και διαμαρτυρίας και αφύπνισης προς την πολιτεία, αποφάσισε να κρατήσει κλειστό το σχολικό συγκρότημα την Δευτέρα 21/10 που θα δικαστεί η αυτόφωρη διαδικασία για το περιστατικό βίας που έγινε στον χώρο του σχολείου μας την Παρασκευή 18/10 με θύμα μια Δασκάλα του σχολείου μας.

Θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή και την συμπαράσταση και των υπολοίπων γονέων του σχολείου μας προκειμένου να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο."

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις