Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

«Παύλος Μελάς»: Η απαγορευμένη ταινία επέστρεψε 45 χρόνια μετά

Προβολή της ιστορικής ταινίας στην Πτολεμαϊδα, 115 χρόνια από τον θάνατο του Μεκεδονομάχου 

Η ζωή του Ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά επέστρεψε μέσα από την ομώνυμη ταινία του Φιλίππου Φυλακτού και πρωταγωνιστή τον Λάκη Κομνηνό , σήμερα το πρωί στον κινηματογράφο Αχίλλειον της Πτολεμαΐδας, μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου «Ευνομία» και των «Πτολεμαίων Μακεδόνων».

Στην εκδήλωση που προηγήθηκε έδωσε το «παρών» ο πρωταγωνιστής της ταινίας Λάκης Κομνηνός, ενώ προλόγησαν ο Συγγραφέας Απόστολος Παπαδημητρίου και η Νομικός Αριάδνη Νούκα, ενώ ο Εκδότης Αντώνης Πουγαρίδης είχε το συντονισμό της διοργάνωσης.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, η Πτολεμαΐδα επιλέχθηκε για την προβολή και λόγω των Πτολεμαίων Μακεδόνων αλλά και λόγω του ότι είναι η καρδιά της Μακεδονίας. «115 χρόνια μετά το θάνατο του Παύλου Μελά, αποδεικνύεται ότι το δέντρο της λευτεριάς έχει αστείρευτους καρπούς και αυτό είναι ένα μήνυμα για όσους νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι μικρή και ανήμπορη. Η ελλάδα μπορεί και γεννά ήρωες από τη ζέση που έχουν στη ψυχή τους, από όλη την πορεία που διαγράφεται στους αιώνες», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Επίσης, συγκίνησε ο λόγος του Πρωτοσύγκελου Νικηφόρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές τίμησαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τόσο τον σκηνοθέτη Φίλιππο Φυλακτό, όσο και τον Λάκη Κομνηνό αλλά και τον Γιάννη Σπανό για την μουσική επένδυση. Το βραβείο πήρε ο γιος του σκηνοθέτη. Η αίθουσα του κινηματογράφου ήταν κατάμεστη. Δείτε φωτογραφίες και video από το e-ptolemeos.gr:


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις