Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

«Πόλεμος» στον Ευφράτη: Ισραήλ-ΗΠΑ φτιάχνουν το «Μ. Κουρδιστάν» για τον έλεγχο του νερού – 500 Αμερικανοί κομάντος έφτασαν στη Β.Συρία

Πάνω από 500 στρατιώτες των ΗΠΑ με βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό έφτασαν εντελώς αιφνιδιαστικά στην βόρεια Συρία,
σε στρατιωτική βάση, με σκοπό να μην αφήσουν την περιοχή στα “χέρια” των Ρώσων, ενώ άλλες αμερικανικές δυνάμεις ελέγχουν ήδη τις πετρελαιοπηγές στην Ντει Ελ Ζόρ.

Ουσιαστικά η κίνηση αυτή μας δείχνει ότι άλλα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος και άλλα λαμβάνουν χώρα στο συριακό έδαφος, αφού ουσιαστικά κάνει κουμάντο το Πεντάγωνο, με το μακρόπνοο σχέδιο του για την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν και τον έλεγχο όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με κύριο αυτό του νερού του Ευφράτη, σύμφωνα με αμερικανικό ΜΜΕ.
Τα σχέδια αυτού του τύπου που είναι πολύχρονα και πολύ καλά σχεδιασμένα και δεν αλλάζουν, παρά μόνο σε πολύ βίαιες καταστάσεις, όπως ένας παγκόσμιος πόλεμος για παράδειγμα.
Την είδηση για την αποβίβαση 500 Αμερικανών κομάντος μετέφερε το συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί μετέβησαν σε μία από τις βάσεις βρίσκεται στον οδικό άξονα M4 μεταξύ του Tal Tamr και του Tal Baidar, που αποτελεί τμήμα μιας ζώνης που συνδέει τα ιρακινά σύνορα, αλλά και το Qamishli και το Aleppo.

Πρόσθεσε ότι ελικόπτερα των ΗΠΑ προσγειώνονται στην πόλη Sirin τις τελευταίες πέντε ημέρες, προβαίνοντας σε εκφόρτωση φορτίων όπλων. Επίσης, έχουμε συνεχή μεταφορά αμερικανικού υλικοτεχνικού στρατιωτικού εξοπλισμού και με βαρέα τροχοφόρα οχήματα.
Το Παρατηρητήριο σημείωσε επίσης την είσοδο δύο αμερικανικών στρατιωτικών φαλαγγών στο συριακό έδαφος το βράδυ της Κυριακής, που περιλάμβαναν πάνω από 85 οχήματα και φορτηγά που μετέφεραν βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τις ένοπλες δυνάμεις τους από τη Συρία και ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ή να υποστηρίξουν καμία προγραμματισμένη τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, αλλά τελικά άλλα βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα.
Το τεράστιο παιχνίδι που υλοποιείται στη Συρία έχει βάση πολύχρονο σχέδιο της δύσης για την αποκοπή του εφοδιασμού της Ευρώπης από ρωσικούς και ιρανικούς υδρογονάνθρακες.
Σύμφωνα με αμερικανικό ΜΜΕ, οι ΗΠΑ μαζί με την ΕΕ και το Ισραήλ επιθυμούν σφόδρα την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους από το βόρειο Ιράκ μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου τμήματος τουρκικού εδάφους για να αποκτήσουν τελικά, τον έλεγχο των υδρογονανθράκων, του φυσικού αερίου, των ορυκτών και κυρίως των κυριότερων υδάτινων αποθεμάτων της περιοχής, αναφέρει το ΜΜΕ, ρίχνοντας “βόμβα” για τα τεράστια παιχνίδια στην Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ και διάφορα μέλη του ΝΑΤΟ δεν εξέφραζαν ποτέ ανοιχτά τις προθέσεις τους, για να μην προσβάλουν την Τουρκία, αλλά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου, ως μέλος του ίδιου συνασπισμού, των «ενωμένων εχθρών» κατά της Συρίας δεν έχει τίποτα να κρύψει. Τους αποκαλώ «ενωμένους εχθρούς», διότι, παρά τη συμμαχία τους με τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Υεμένη και το Ιράν, όλα τα μέλη αυτού του συνασπισμού των πρόθυμων είναι εχθρικά μεταξύ τους. Τους ενώνει μόνο ο κοινός σκοπός ελέγχου των υδάτων, των υδρογονανθράκων και η δημιουργία του Κουρδιστάν”, δηλώνει ο ειδικός αναλυτής Enkidu Gilgamesh.
«Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε έκκληση για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ οι Κούρδοι είναι ένας πιθανός εταίρος που αγωνίζεται ενάντια στους εξτρεμιστές. Οι Κούρδοι Εβραίοι που ζουν στο Ισραήλ είναι ένα είδος σύνδεσης μεταξύ των δύο πολιτισμών», συνέχισε ο ίδιος.

Αγωγοί και ενεργειακή ασφάλεια στη Συρία και Ιράν

Όταν ξεκίνησε η “άνοιξη” από την Τυνησία και απλώθηκε στην συνέχεια στη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη, ο κύριος στόχος ήταν να διασφαλιστεί με μεγάλη αυστηρότητα η «ενεργειακή ασφάλεια» για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, η οποία όφειλε να γίνει πλήρως ανεξάρτητη από τη Ρωσία και το Ιράν, με την κατασκευή αγωγών από την Σ. Αραβία στην Ιορδανία, τη Συρία και την Τουρκία προς στην Ευρώπη. Αυτός ο αγωγός θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μελών του συνασπισμού των ΗΠΑ.
Η Συρία έκανε το «λάθος» να απορρίψει την προσφορά για τον αγωγό αυτό με τους Σαουδάραβες, και αντ ‘αυτού να υπογράψει σύμβαση για την κατασκευή αγωγών με το Ιράν και το Ιράκ.
Αυτός ο αγωγός όμως θα βύθιζε τους Σαουδάραβες σεΐχηδες και το αμερικανικό σύστημα εξουσίας στο χάος, διότι θα έχαναν τρισ. δολάρια. Ως εκ τούτου ο δυτικός συνασπισμός  ξεκίνησε επίθεση κατά του Άσαντ στη Συρία από μισθοφόρους στρατιώτες, που λανσαρίστηκαν ως «ισλαμιστές», τους οποίους όμως εξουδετέρωσε η Ρωσία του Πούτιν.
«Ο αγωγός Ιράν-Ιράκ-Συρίας (που ονομάζεται Αγωγός Φιλίας από τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις) είναι ο αγωγός που θα μετέφερε φυσικό αέριο από το ιρανικό κοίτασμα του Pars προς την Ευρώπη μέσω Ιράν, Ιράκ, και Συρίας αλλά και στο Λίβανο, προμηθεύοντας τους Ευρωπαίους πελάτες τους με φυσικό αέριο μέσω τερματικών σταθμών». Τυχαία λοιπόν τα γεγονότα σε Συρία, Ιράν και προσφάτως σε Λίβανο;» αναφέρει ο ίδιος ειδικός αναλυτής.
Σχέδια φοβερά και τρομερά, τα οποία αφορούν επίσης την Αίγυπτο, την Κύπρο και φυσικά την Ελλάδα λόγω εμπλοκής με την Τουρκία που θέλει και αυτή το δικό της τεράστιο μερίδιο σε όλα αυτά, χωρίς να συνεννοηθεί όμως με κανέναν.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις