Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Σάμος: Δικάζεται τη Δευτέρα δασκάλα που υπερασπίστηκε την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί αύριο Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, μία εκπαιδευτικός στη Σάμο, μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αγωγή του Συλλόγου γονέων εναντίον της και στην απόφαση πολυήμερης αποχής των παιδιών τους από το σχολείο, λόγω της έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο, τον περασμένο Μάρτιο. 

Μάλιστα, η αποχή μαθητών από τα μαθήματά τους, ενώ τα προσφυγόπουλα παρακολουθούσαν μαθήματα τις απογευματινές ώρες και όχι κατά την ώρα λειτουργίας του δημοτικού, είχε προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο Βαθέος Σάμου ζητάει από την εκπαιδευτικό 50.000 ευρώ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωσή του «με ύφος απαξιωτικό, υποτιμητικό και προσβλητικό τόνο είπε αυτολεξεί: "Ρατσιστές είστε εσείς, και θέλετε να κάνετε και τα παιδιά σας;"».

«Θεωρούν ότι τους απηύθυνα έναν ισχυρισμό ότι είναι ρατσιστές, τον οποίο αρνούμαι κατηγορηματικά», δηλώνει από την πλευρά της η δασκάλα, διευκρινίζοντας ότι όταν τα παιδιά εξέφρασαν φόβους ότι θα αρρωστήσουν επειδή θα ακουμπούσαν στα ίδια θρανία, τους μίλησε για αγάπη, ανθρωπιά και το ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί σε στάση εργασίας αύριο Δευτέρα και εκφράζει τη συμπαράστασή στη δασκάλα που διώκεται μετά από τη μήνυση του Συλλόγου γονέων. 


«Τη Δευτέρα 21/10/2019 δικάζεται μια συνάδελφός μας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το αδίκημά της ήταν ότι πίστευε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν θέση στο σχολείο, άσχετα από το χρώμα της επιδερμίδας τους, τη θρησκεία τους, την οικονομική κατάσταση των γονιών τους. Πίστευε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να υψώνουν τείχη ανάμεσά τους κι ότι μπορούν όλα μαζί να φτιάξουν ένα καλύτερο κόσμο» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Σάμου.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις