Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Συναγερμός στο ΠΝ – Η Αθήνα θα στείλει πλοία για άσκηση με πραγματικά πυρά στην Κάρπαθο

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας- που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία- για άσκηση με
πραγματικά πυρά στην περιοχή της Καρπάθου για το χρονικό διάστημα από τις 8 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.
Η Ελλάδα, μέσω του σταθμού του Ηρακλείου που έχει στην δικαιοδοσία του και την συγκεκριμένη περιοχή, εξέδωσε την NAVTEX 543/2019 με την οποία εξαγγέλλει πως το ίδιο χρονικό διάστημα και στην ίδια περιοχή, το ελληνικό πολεμικό θα ανοίξει πυρ στο πλαίσιο άσκησης.
Aρχικό κείμενο 
«Βράζει» η ανατολική Μεσόγειος, καθώς η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση δύο NAVTEX που βάζουν «φωτιά» στην περιοχή, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ωστόσο αυτό που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι η συμμετοχή και του ρωσικού πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, δέσμευσε με την NAVTEX 1113/19, μια μεγάλη περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου για άσκηση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά από τις 12 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.
Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα τουρκική τακτική, καταδεικνύουν πως πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της Άγκυρας να σφετεριστεί τον έλεγχο της περιοχής, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά, την ρωσική άσκηση.
Σχετική NAVTEX με δέσμευση της περιοχής για άσκηση του ρωσικού ναυτικού, έχει εκδώσει και ο σταθμός του Ηρακλείου που έχει την σχετική δικαιοδοσία με βάση τους διεθνείς οργανισμούς και συνθήκες, αναφέρει το news.gr
Παράλληλα η Τουρκία μέσω του σταθμού της Αττάλειας και πάλι, που δεν έχει καμιά σχετική δικαιοδοσία, εξέδωσε και NAVTEX για άσκηση του δικού της πολεμικού ναυτικού με πραγματικά μάλιστα πυρά όπως επισημαίνεται, ακόμα πιο κοντά στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στα διεθνή ύδατα νοτιοανατολικά της και σε απόσταση κάτι περισσότερο από από 13 ναυτικά μίλια. 
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ
Το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Γιαβούζ (Yavuz) θα ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κύπρου, στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε την Παρασκευή, Τούρκος διπλωμάτης.

Yavuz will launch a new round of offshore drilling operations on 7 October 2019.The drilling area lies within the Turkish CS registered with the UN and in the permit licenses that 🇹🇷 Government granted to TP, which were published in the Turkish Official Gazette in 2012.

View image on Twitter

31 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις