Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019

Επανεμφανίζεται το ΙSIS ελέω Ερντογάν - ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΒΟΣΚΟΥΣ ΣΤΟ KIPKOYK

Τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έσφαξαν έξι βοσκούς στην περιοχή του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.


Το Ισλαμικό Κράτος έχει αρχίσει να κλιμακώνει τη βία του στην περιοχή, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας που μίλησε στο BasNews.

Η ίδια πηγή, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία της, είπε στην ιστοσελίδα ότι εν υπνώσει πυρήνες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος άρχισαν ξανά τρομοκρατικές επιθέσεις στο Κιρκούκ και σε άλλες περιοχές του βορρά με κουρδικό πληθυσμό, που τελούν υπό τη διοίκηση της ιρακινής κυβέρνησης και όχι του ιρακινού Κουρδιστάν, όπου οι ιρακινές Αρχές -όπως κατηγορούν οι Κούρδοι- δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν την ασφάλεια.

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν πέντε βοσκούς στην πόλη Γιαΐτσι, στην επαρχία του Κιρκούκ, πριν μερικές ημέρες και έσφαξαν ακόμα ένα βοσκό στην ίδια περιοχή.
Επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρακινής ομοσπονδιακής Αστυνομίας, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν μια υπόγεια γιάφκα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του Κιρκούκ, στην οποία οι τρομοκράτες είχαν αποθηκευμένα τρόφιμα, ρούχα και κουβέρτες.

Επίσης ο Σαάντ Μαάν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ιρακινές δυνάμεις υποστηριζόμενες από αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού κατάφεραν να σκοτώσουν επτά τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις προηγούμενες ημέρες και να καταστρέψουν μια σειρά από κρυψώνες.


tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις