Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Standard & Poor's: Αναβάθμισε κατά μία μονάδα την ελληνική οικονομία

Από το «Β+» στο «ΒΒ-» και με θετικές προοπτικές - Είναι η πρώτη αναβάθμιση για το αξιόχρεο της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τις
εκλογές της 7ης Ιουλίου - Τρία «σκαλοπάτια» απέχει πλέον η επενδυτική βαθμίδα
Την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας κατά μία βαθμίδα, όπως αναμενόταν, και με θετικές προοπτικές («outlook») ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Αυτή είναι η πρώτη αναβάθμιση για το αξιόχρεο της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Έρχεται, δε, από έναν «αυστηρό» αξιολογητή, την S&P, που ως προς την Ελλάδα είχε γρήγορα αντανακλαστικά στις υποβαθμίσεις, αλλά ήταν αργή στις αναβαθμίσεις σε σχέση με τις άλλες δύο κυρίαρχες εταιρείες αξιολόγησης -τη Moody’s και την Fitch. Η τελευταία αναβάθμιση κλίμακας της πιστοληπτικής αξιοπιστίας στην Ελλάδα από την Standard and Poor’s, από Β, σε Β+, είχε γίνει τον Ιούνιο του 2018. Η Ελλάδα δηλαδή παρέμεινε στην κλίμακα Β+ επί 16 μήνες.

Από το βράδυ της Παρασκευής, η Ελλάδα είναι στο ΒΒ-. Αυτό σημαίνει ότι απέχει πλεον κατά τρία «σκαλοπάτια» από την επενδυτική κατηγορία που ξεκινάει από τη βαθμολογία ΒΒΒ-.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις