Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Η Τουρκία σφυροκοπά τη Συρία: 15 νεκροί - Βομβαρδίστηκε φυλακή με τζιχαντιστές (video)

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους οχτώ άμαχοι, έχουν σκοτωθεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης (10/10) κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη
βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεότερο απολογισμό του.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

Οι Τούρκοι έπληξαν 180 στόχους
Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 180 θέσεις Κούρδων ανταρτών, διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, από την έναρξη της επιχείρησής τους στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αργά το βράδυ της Τετάρτης (9/10).



Οι κουρδικές δυνάμεις απέκρουσαν τουρκική χερσαία επίθεση στην πόλη Τελ Αμπιάντ
Από την πλευρά τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσαν πως ήρθαν αντιμέτωπες με μια χερσαία επίθεση τουρκικών στρατευμάτων.

«Μια χερσαία επίθεση τουρκικών δυνάμεων απωθήθηκε από μαχητές των SDF στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Καμία προέλαση μέχρι στιγμής», τόνισε ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί.



Η συμμαχία υπό κουρδική ηγεσία η οποία ελέγχει τη βορειοανατολική Συρία κατήγγειλε ότι αεροπορικός βομβαρδισμός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας που εξαπολύθηκε την Τετάρτη έπληξε φυλακή όπου κρατούνται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
«Μια από τις φυλακές όπου κρατούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους επλήγη από τουρκική αεροπορική επιδρομή», ανέφεραν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μέσω Twitter, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Τουρκία ΟΗΕ: Η στρατιωτική επιχείρηση θα είναι «αναλογική, μετρημένη και υπεύθυνη»

Η διπλωματία της Τουρκίας διαβεβαίωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η στρατιωτική επιχείρηση που άρχισαν να διεξάγουν χθες οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας θα είναι «αναλογική, μετρημένη και υπεύθυνη», ενόψει της συνεδρίασης του κεκλεισμένων των θυρών σήμερα για να συζητηθεί η εισβολή.
Κατά την Άγκυρα, η επιχείρηση έχει στόχο να εξαλειφθεί αυτός που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ.
Η Τουρκία διατείνεται ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ), είναι ο συριακός βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν, της αυτονομιστικής οργάνωσης που πολεμά εναντίον του τουρκικού κράτους από τη δεκαετία του 1980.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις