Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Την «έξωση» της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ ζητούν 60 Γάλλοι βουλευτές

Το Παρίσι και η ΕΕ πρέπει να προχωρήσουν σε κυρώσεις ως απάντηση στη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία,
δήλωσαν περίπου 60 μέλη του γαλλικού Κοινοβουλίου από οκτώ πολιτικές ομάδες και οι κυρώσεις να φθάσουν φθάνουν μέχρι την αναστολή της ιδιότητας της χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, προτείνεται να ξεκινήσει η διαδικασία «αναστολής της συμμετοχής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ», δεδομένου ότι η Άγκυρα απειλεί τη «κοινή ασφάλεια». 

Καλούν στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων «παρόμοιων με εκείνες που υιοθετήθηκαν κατά της Ρωσίας», αναφέρει το Le Figaro. Οι βουλευτές θέλουν επίσης να διακοπεί η οικονομική βοήθεια προς την Τουρκίας και να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ, που έτσι

Οι αντιπρόσωποι της Εθνικής Συνέλευσης εξέφρασαν την οργή τους για τις ενέργειες της Τουρκίας και την «αδράνεια των δυτικών δημοκρατιών».


«Η Γαλλία και η ΕΕ θα πρέπει να λάβουν αμέσως όλα τα κατάλληλα μέτρα», ανέφεραν οι κοινοβουλευτικοί σε κοινή τους δήλωση.

Η δήλωση των βουλευτών υποδηλώνει την ανάγκη να «προστατευτούν οι Κούρδοι σύμμαχοι που έχουν ήδη πληρώσει υψηλό τίμημα, ενώ αγωνίζονται μαζί» με τις χώρες της Δύσης. Οι βουλευτές πιστεύουν ότι «η ΕΕ έχει ηθικό καθήκον στους Κούρδους μαχητές, που πέθαναν κατά χιλιάδες για να προστατεύσουν» την Ευρώπη».

Οι βουλευτές καταδίκασαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γιατί αποκαλεί τρομοκράτες τις κουρδικές ομάδες παρόλο που ο ίδιος «προστατεύει κάθε είδους ισλαμικές ομάδες καθώς και Σύριους τζιχαντιστές».

Η Γαλλία πρέπει να «καθοδηγήσει την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία παροχής βοήθειας, η οποία θα τιμήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα δείξει σε όλους ότι εξακολουθεί να είναι σε θέση να γράφει Ιστορία», ανέφεραν οι βουλευτές στη δήλωσή τους.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις