Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Η Σύνοδος Κορυφής επικύρωσε τη Συμφωνία για το Brexit: Σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου - Τα βλέμματα όλων στο βρετανικό κοινοβούλιο

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίoυ

Την υιοθέτηση της συμφωνίας της Κομισιόν με τον Μπόρις Τζόνσον για το
Brexit ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως είπε "μετά τη θετική γνώμη της Κομισιόν και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας".

Ο Ντόναλντ Τουσκ, σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του άρθρου 50, τόνισε ότι οι 27 της ΕΕ υιοθέτησαν τη συμφωνία και καλούν σε ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών (επικυρώσεις από κοινοβούλια), ώστε να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση από την 1η Νοεμβρίου.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Γιούνκερ, εξήγησαν ότι είχε τεράστια σημασία το ότι με τη συμφωνία δεν έχει αντίρρηση η Δημοκρατία της Ιρλανδίας, με την οποία τα Κράτη Μέλη στέκονται με αλληλεγγύη.

Ο Τουσκ υπενθύμισε ότι το συστατικό που κατέστησε τη συμφωνία εφικτή ήταν η αποδοχή από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου των συνοριακών ελέγχων των εισαγωγών προς τη Β. Ιρλανδία από την υπόλοιπη Βρετανία. Στη σταθερότητα που προσφέρει η συμφωνία αναφέρθηκε ο Γιούνκερ.

Ο Τουσκ δήλωσε λυπημένος για το γεγονός ότι το ΗΒ φεύγει από την ΕΕ, ενώ τόσο ο Γιούνκερ όσο και ο Λέο Βαράντκαρ, Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, τόνισαν ότι η ΕΕ θα κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα θελήσει να επιστρέψει.

Ο Βαράντκαρ εξήγησε ότι η βασική διαφορά της συμφωνίας από το παλιό backstop είναι πως το παλιό backstop δεν προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί, ενώ το σημερινό πρωτόκολλο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί.

Τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στο βρετανικό κοινοβούλιο για το αν και κατά πόσο θα την επικυρώσει.

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις