Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ - Τουρκική εισβολή στη Συρία: Δραπέτευσαν 785 τζιχαντιστές - Προσοχή ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ Σκληρές εικόνες

Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας δήλωσε ότι 785 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν να
δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο και κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε το στρατόπεδο από τους τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι “μισθοφόροι” επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν “στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους” και άνοιξαν τις πύλες.

Σφοδρές συγκρούσεις

Οι Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) φαίνεται ότι έχουν υπό τον έλεγχο τους την πόλη Ρας Αλ Αΐν (Σέρε Κανίγιε), παρά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι το έχει καταλάβει.
Σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι SDF (ο συνασπισμός στον οποίο κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG) κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο των περισσότερων γειτονιών του Ρας Αλ Αΐν στις οποίες είχαν προωθηθεί χτες οι τουρκικές δυνάμεις και οι Άραβες σύμμαχοί τους.
Οι μάχες μαίνονται τώρα στο πέρασμα του Ρας Αλ Αΐν και στην περιοχή του Ταλ Χαλάμπ. Το Παρατηρητήριο έχει πιστοποιήσει τον θάνατο 17 μελών του Εθνικού Συριακού Στρατού (των ανταρτών που μάχονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων) και 4 μελών των SDF, κατά τη διάρκεια της ανακατάληψης.
Ωστόσο, οι Τούρκοι προωθούνται πόλη του Σoυλoύκ, στην ευρύτερη περιοχή της Ράκκα. Φαίνεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της πόλης. Οι μάχες συνεχίζονται, όπως επίσης και στο Ταλ Αμπιάντ.

Ωμότητες

Εν τω μεταξύ οι Σύροι αντάρτες που συμμετέχουν στην τουρκική εισβολή στη Συρία, διαπράττουν ωμότητες τις οποίες μάλιστα καταγράφουν με τα κινητά τους. Τουλάχιστον εννέα πολίτες εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. «Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», αναφέρει το Παρατηρητήριο.
Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται η Χεβρίν Χαλάφ, γραμματέα τους κόμματος «Συρία του μέλλοντος».
Προσοχή! Σκληρές εικόνες 
«Μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία έβγαλαν την Χεβρίν Χαλάφ από τον αυτοκίνητό του και τον εκτέλεσαν στον δρόμο ανάμεσα στο Καμισλί και το Μανμπέζ», λέει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου, πολιτικού σκέλους των SDF.
Προσοχή! Σκληρές εικόνες 

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις