Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Τρόμος στη Σάμο -Πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot απειλώντας με μαχαίρια και γυαλιά [εικόνες & βίντεο]

Ένταση επικράτησε χθες στη Σάμο όταν περίπου 560 μετανάστες που βρίσκονται στο hot spot, με την υποκίνηση διαφόρων ομάδων και ατόμων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 12:45 σήμερα το μεσημέρι όταν πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο Κέντρο άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κρατησή τους και ζητούσαν από τους δύο μόνο αστυνομικούς που τους φυλούσαν να τους ανοίξουν τις πόρτες προκειμένου να φύγουν.

Ταυτόχρονα έδιωξαν και την εταιρεία που έχει αναλάβει τη σίτισή τους αρνούμενοι να δεχθούν φαγητό!
Άμεσα σήμανε συναγερμός και δύναμη της αστυνομίας του λιμενικού, της Frontex αλλά και διακριτικά του στρατού, έφτασαν στο σημείο προκειμένου να γίνουν προσπάθειες να μεταπειστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Δυστυχώς όμως όσο περνούσε η ώρα οι μετανάστες εκνευρίζονταν περισσότερο, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να απειλούν με μαχαίρια και σπασμένα κομμάτια γυαλιού. Κάποιοι προσπάθησαν να ρίξουν την κεντρική είσοδο, ενώ άλλοι άρχισαν να δραπετεύουν από την αφύλακτη περίφραξη.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις δύο ωρών περίπου, οι επικεφαλής της αστυνομίας αποφάσισαν για την δική τους ασφάλεια, αφού υπήρχαν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι να ανοίξουν τις πόρτες.

Στη συνέχεια περίπου 250 άτομα άρχισαν ομαδικά να κινούνται στους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να φθάσουν με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών και λιμενικών δυνάμεων στην παραλιακή οδό.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι της πόλης αναστατώθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη αγωνία και ανησυχία, αφού οι διαθέσεις τους ήταν αρκετά άγριες.





Οι μετανάστες ήταν για αρκετή ώρα εγκλωβισμένοι από ισχυρές δυνάμεις απέναντι από την αστυνομική διεύθυνση Σάμου και γίνονταν διαπραγματεύσεις ώστε να μεταπειστούν και να γυρίσουν πίσω στο Κέντρο.

Τρόμος στη Σάμο -Πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot απειλώντας με μαχαίρια και γυαλιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6






















Εκεί βρέθηκε ο Λιμενάρχης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου αλλά και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο.

Τρόμος στη Σάμο -Πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot απειλώντας με μαχαίρια και γυαλιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7






















Πρόθεση πάντως των προσφύγων και των μεταναστών ήταν να πάνε στο Λιμάνι Μαλαγαρίου και να περιμένουν να περάσει κάποιο πλοίο να τους πάρει.

Τρόμος στη Σάμο -Πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot απειλώντας με μαχαίρια και γυαλιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8
Τρόμος στη Σάμο -Πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot απειλώντας με μαχαίρια και γυαλιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9
Τρόμος στη Σάμο -Πρόσφυγες έφυγαν από το hotspot απειλώντας με μαχαίρια και γυαλιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10
Με διαδικασίες εξπρές η απέλαση 29 ατόμων

Όπως σημειώνει το i-samos.gr, η εξέγερση των προσφύγων ξεκίνησε μετά από λανθασμένη πληροφορία που είχαν πως θα ερχόταν πλοίο στο νησί για να τους επαναπροωθήσει στην Τουρκία.

Αργά το βράδυ τελικά μετά από διαπραγματεύσεις με στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, πείστηκαν και οι τελευταίοι 70 περίπου μετανάστες να επιστρέψουν στο Κέντρο, περιμένοντας τις διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων τους για άσυλο.

Όμως οι εξελίξεις αργά τη νύχτα ήταν ραγδαίες αφού στο νησί έφτασε με ελικόπτερο ΣΙΝΟΥΚ μία διμοιρία των ΜΑΤ, μαζί και με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο κ. Νίκο Χριστοφάκη, προκειμένου να υπάρχει επιφυλακή, αλλά και ο Υποστράτηγος να δει από κοντά πως λειτουργούν οι διαδικασίες στο νησί.

Λόγω πάντως των χθεσινών γεγονότων υπήρξε επίσπευση των διαδικασιών και έτσι 29 άτομα (Ινδοί, Ιρακινοί κ.α.) μετά από εξέταση των εγγράφων τους, αποφασίστηκε να απελαθούν από το νησί αφού ήταν παράνομοι

Έτσι στις 04:50 σήμερα το πρωί ήρθε από την Κω το πλοίο "TERA JET" και κάτω από άκρα μυστικότητα και από το Λιμάνι Μαλαγαρίου, έγινε κοινή επιχείρηση του Λιμενικού και της Αστυνομίας και με λεωφορεία έγινε η μεταγωγή των 29 μεταναστών.

Στην επιχείρηση ήταν παρών ο Λιμενάρχης κ. Κωνσταντέλης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου κ. Τσιρίγος αλλά και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Μαυρατζώτης.





Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις