Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει κρίση προσφυγική, υπάρχει οικονομική κρίση - ΒΙΝΤΕΟ

"Ενσωματώνουμε μια Ευρωπαϊκή Οδηγία για τη διεθνή προστασία ανθρώπων...
Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε η ΕΕ εν τη σοφία της πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια σε δουλέμπορους στους χειρότερους μετακινητές ανθρώπινων ψυχών στην Αφρική, στα βάθη της νότιας Λιβύης, αυτούς που παλαιότερα κυνηγούσαμε ως διακινητές ανθρώπινων ψυχών. Τώρα η ΕΕ με τη βούλα του λογιστηρίου των Βρυξελλών καταβάλλει δισεκατομμύρια για να χτίζουν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σαχάρα στα νότια της Λιβύης, εκ μέρους μας, για να μην έρχονται κατόπιν εδώ οι μετανάστες. Αυτές οι κυρίες και κύριοι των Βρυξελλών θα μας στείλουν Οδηγία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για το πώς θα προστατεύουμε τους ανθρώπους; Με ποιο ηθικό έρεισμα;" αναρωτήθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το άσυλο.

"Εμείς χτίσαμε τη Μόρια, οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ βάλατε την υπογραφή σας για να χτιστεί στρατόπεδο συγκέντρωσης στο νησί μας, στη Λέσβο. Εμείς προσυπογράψαμε την κατάπτυστη συμφωνία της κυρίας Μέρκελ με καθέναν από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών γιατί δεν τόλμησαν να το περάσουν σε συνθήκη της ΕΕ αλλά το πέρασαν στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών γιατί ήξεραν πολύ καλά ότι δεν θα άντεχε στο φως της κριτικής μιας συνθήκης και μιας διαδικασίας έγκρισης συνθηκών" πρόσθεσε.

Συνέχισε κάνοντας ιστορική αναδρομή σχετικά με τον διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών. Και υπογράμμισε: "Είναι τυχαίο εντελώς, μπορεί και να είναι, το γεγονός ότι έρχεται η ενσωμάτωση της κατάπτυστης οδηγίας από την ΕΕ να μας λέει πώς θα προστατεύσουμε τους μετανάστες και πρόσφυγες, είναι τυχαίο ότι έρχεται αυτό το νομοσχέδιο την ίδια στιγμή που συζητείται υπό την επικεφαλίδα απόδοσης ψήφους στους απόδημους Έλληνες, ένα σχέδιο νόμου που ουσιαστικά στερεί το νόμιμο εκλογικό δικαίωμα στην ψήφο για το 90% των απόδημων Ελλήνων αυτών που τότε πήγαν στην Αυστραλία, στον Καναδά, θα τους ζητείται από τα προξενεία να σας φέρνουν χαρτιά που να αποδεικνύουν ότι έχουν μείνει δύο χρόνια στην Ελλάδα για να ασκήσουν το δικαίωμα που ήδη έχουν; Θεωρώ ότι δεν είναι εντελώς τυχαία αυτή η σύμπτωση" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρουφάκης.

Δείτε το βίντεο με όσα ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις