Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

(video) Έρχονται φρεγάτες «5ης γενιάς» στο Αιγαίο: Γνώστες γαλλικών & «κομπιουτεράδες» ψάχνει το ΠΝ για τις Belh@rra – Κατακόρυφη τεχνολογική αναβάθμιση

Μέρα με τη μέρα πλησιάζει η απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό, και ήδη αναζητούνται δόκιμοι και μόνιμοι με γνώσεις γαλλικών, αλλά και άτομα με ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών,
καθώς οι φρεγάτες «5ης γενιάς» θα φέρουν συστήμα υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας, εκτοξεύοντας παράλληλα την ισχύ του ΠΝ στο Αιγαίο.

«Par les vous Francais», ρωτούν και ξαναρωτούν τους νέους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, αλλά κι εκείνους που βρίσκονται τώρα στις Σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Μονίμων Υπαξιωματικών διότι όπως όλα δείχνουν, η απόκτηση των φρεγατών τύπου «Belh@rra» προχωρά με τους ταχύτερους ρυθμούς που θα μπορούσαν να επιτευχθούν αυτό το διάστημα.
Σύμφωνα με ανώτατες πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό, έχει δοθεί εντολή να εντοπιστούν οι «Γαλλομαθείς» ενώ όσοι βρίσκονται σε πιο χαμηλό επίπεδο γνώσεων της Γαλλικής γλώσσας, οι σκέψεις που εκφράζονται ήδη, είναι να βρεθούν στα θρανία του Σχολείου ξένων γλωσσών των Ενόπλων Δυνάμεων για να ανεβάσουν το επίπεδο των γνώσεων τους.
Θα ρωτήσει κανείς γιατί δεν θα ομιλούν την Αγγλική; Η απάντηση είναι πως εφόσον ξεκινήσει η εκπαίδευση από τους Γάλλους, είναι πολύ καλύτερα να γίνονται οι επαφές στα Γαλλικά παρά στα Αγγλικά κι αυτό επειδή το Παρίσι διακρίνεται ιδιαίτερα για την αφοσίωση που έχει στην μητρική του γλώσσα. Όμως απ’ ότι «διαβάζουν» στο Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι μόνο το θέμα της γλώσσας που πρόκειται άμεσα να τους απασχολήσει, αναφέρει το Hellas Journal.
Ένα άλλο σοβαρότατο θέμα είναι πως πρέπει πλέον να «παντρέψουν» την προαιώνια ναυτική παράδοση που έχει η χώρα μας και το Πολεμικό Ναυτικό, με τις υπερσύγχρονες τεχνολογίες, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη ακολουθία της εξέλιξης.

Ψάχνουν «κομπιουτεράδες» για το μέλλον του ΠΝ

Οι «μπουρλοτιέρηδες» της επόμενης γενιάς- που αυτούς ακριβώς καλούνται στο Πολεμικό Ναυτικό να χτίσουν- πρέπει να ταιριάξουν τα θαλασσινά χαρακτηριστικά από τα οποία ξεχωρίζει το στέλεχος του ΠΝ με αυτά του νέου «computer- warrior».
Η επόμενη γενιά μονάδων επιφανείας επιτάσσει όπως όλα δείχνουν ανθρώπους με περισσότερες γνώσεις υπολογιστών που θα παίζουν στα δάχτυλα, πληκτρολόγια και touch οθόνες, παρά νέους που θα σχεδιάζουν πάνω σε ναυτικό χάρτη, με τον διαβήτη και τον χάρακα.
Γιατί το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται προς άγρα «Κομπιουτεράδων»; Διότι έως τώρα γνωρίζαμε όλοι τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τις παρεμβολές.
Η τεχνολογία οδηγεί σε ψηφιοποίηση των απειλών κάτι που τα προηγούμενα χρόνια αν κανείς το έλεγε, πολλοί θα μιλούσαν για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλωστε ήδη αυτή η απειλή έχει αρχίσει να φαίνεται μέσα από τις πτήσεις των προηγμένων UAV’s που μέρα με τη μέρα γίνεται μια εντελώς ξεχωριστή, απειλητική πολεμική πλατφόρμα.
Μέσα στις φρεγάτες «Belh@rra» τα πάντα θα είναι ψηφιακής υψηλής τεχνολογίας γεγονός που εκτός του πληρώματος απαιτεί ανάλογες γνώσεις και στο τεχνικό προσωπικό του ναυστάθμου.

40 χρόνια μετά η ίδια επανάσταση

Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί που έζησαν την μεγάλη αλλαγή του Πολεμικού Ναυτικού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 σημειώνουν ότι η τωρινή εποχή τους θυμίζει σε πολλά, τα χρόνια της προ-έλευσης των Ολλανδικών φρεγατών τύπου S.
Μέχρι τότε το Πολεμικό Ναυτικό δούλευε με Αμερικανικά πλοία και ήρθε ξαφνικά το 1980 η Ευρωπαϊκή φρεγάτα «Έλλη» να ταράξει τα νερά στην Ελλάδα. Τότε ήρθαν τα πρώτα ηλεκτρονικά συστήματα που πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται και στις μέρες μας, δείγμα της καθυστέρησης εκσυγχρονισμού του ΠΝ, που όμως για το 1980 ήταν μια μεγάλη επανάσταση στην θάλασσα του Αιγαίου και στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού που από χειροκίνητες εντολές, περνούσε σε πλήκτρα και ραντάρ νέας τεχνολογίας.
Το νέο 1980 για το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται προ των πυλών έλεγε Ανώτατος Αξιωματικός που τότε ήταν νεαρός και θυμάται πως αναζητούσαν στο ναυτικό τις δεξιότητες στα ηλεκτρονικά από τα πιο νέα στελέχη.
Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι παραγωγικές σχολές στη συνέχεια που φρόντισαν να περάσουν γρήγορα στη νέα κουλτούρα και να χτίσουν με μεράκι τα νέα στελέχη.
Σ’ ότι αφορά τις Γαλλικές φρεγάτες, την περασμένη Πέμπτη σε τελετή στα ναυπηγία της Λοριάν κόπηκε το πρώτο κομμάτι χάλυβα από το οποίο θα κατασκευαστούν τα νέα πλοία με stealth χαρακτηριστικά.

Πολλοί στη Γαλλία έλεγαν πως πρόκειται για το F-35 της θάλασσας, πλοίο 5ης γενιάς

Οι τεχνικές επιτροπές Ελλάδας και Γαλλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία κι αυτό που αποδεσμεύουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, είναι ότι τα Ελληνικά πλοία (εφόσον κλειδώσει η τελική συμφωνία) θα παρουσιαστούν ως μια διαφορετική πολεμική ψηφιακή πλατφόρμα σε σχέση με τις Γαλλικές φρεγάτες κι αυτό διότι οι Γάλλοι έχουν καταλάβει τις Ελληνικές ενστάσεις.
Πάντως το μεγάλο στοίχημα παραμένει κυρίως για το πολεμικό ναυτικό της Γαλλίας που από ένα μέχρι στιγμής «pαper ship», θα μεταμορφωθεί σε κανονικό πολεμικό πλοίο, θα πέσει στο νερό για τις δοκιμές και τότε θα βγάλει τις λεγόμενες «παιδικές ασθένειες».
Στόχος να καταπολεμηθούν, θα επαναδοκιμαστούν και οι αλλαγές αυτές να εφαρμοστούν στο Νο2 πλοίο που θα είναι όπως όλα δείχνουν, η πρώτη Ελληνική Belh@arra…

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις