Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Βίντεο σοκ: Λευκός αστυνομικός στο Τέξας σκοτώνει μαύρη γυναίκα μέσα στο ίδιο της το σπίτι

Ο αστυνομικός είχε πάει στην οικία της 28χρονης για να την ελέγξει, μετά από ειδοποίηση ενός γείτονα που είχε δει ανοιχτή την πόρτα

Ένα σοκαριστικό περιστατικό που κατέληξε στον τραγικό θάνατο μιας 28χρονης μαύρης γυναίκας από τα πυρά ενός αστυνομικού, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, διερευνούν οι τοπικές Αρχές στο Τέξας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC News, ένας λευκός αστυνομικός στην περιοχή Φορτ Γουόρθ εκλήθη να ελέγξει μια κατοικία, μετά από τηλεφώνημα που έκανε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ένας ανήσυχος γείτονας τα ξημερώματα του Σαββάτου λέγοντας οτι είχε δει ανοιχτή την πόρτα και τα φώτα, και ότι του είχε φανεί ύποπτο.

Γύρω στις 2.25 το πρωί, ο αστυνομικός έφτασε στο σπίτι με τον συνεργάτη του και, αφού έλεγξε περιμετρικά τον χώρο, πλησίασε το σπίτι. Όπως δείχνει το βίντεο από την κάμερα της στολής του αστυνομικού, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές Αρχές, κάποια στιγμή ο ίδιος έστρεψε τον φακό του σε ένα παράθυρο, έχοντας διακρίνει μια φιγούρα να στέκεται κοντά. Ο αστυνομικός φώναξε «Ψηλά τα χέρια, σήκωσε τα χέρια σου» και λίγες στιγμές αργότερα άνοιξε πυρ.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Αρχές, οι αστυνομικοί στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι και προσπάθησαν να βοηθήσουν τη γυναίκα, δίνοντάς της τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο εκείνη ήταν ήδη νεκρή. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι μέσα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ένα όπλο, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο εάν η 28χρονη βρισκόταν κοντά σε αυτό τη στιγμή που δέχθηκε τον θανατηφόρο πυροβολισμό.


Η μόνη αναφορά που γίνεται στο κείμενο για τα αίτια του περιστατικού είναι πως ο αστυνομικός πυροβόλησε «έχοντας αντιληφθεί μια απειλή». 
Ο ιατροδικαστής της Κομητείας Τάραντ επιβεβαίωσε ότι η νεκρή είναι η Atatiana Koquice Jefferson, 28 ετών, κάτοικος του σπιτιού.

Ο γείτονας που έκανε την κλήση για την ανοιχτή πόρτα, ονόματι Τζέιμς Σμιθ, είπε ότι κάλεσε τον κανονικό αριθμό της αστυνομίας - και όχι εκείνον για τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. «Αν δεν μπορείς να νιώθεις ασφαλής να καλέσεις την αστυνομία, τότε με τι μπορείς να νιώθεις ασφαλής;» είπε σε τοπικά ΜΜΕ. Ο ίδιος δηλώνει συντετριμμένος και γεμάτος ενοχές, αφού πιστεύει ότι αν δεν είχε κάνει το μοιραίο τηλεφώνημα, η γυναίκα θα ήταν ακόμα ζωντανή. Πάντως ο ίδιος έπραξε έτσι έχοντας την ασφάλειά της κατά νου, αφού πίστεψε ότι μπορεί να κινδύνευε.

atatiana


Όπως επισημαίνει το NBC, ο αστυνομικός, που βρίσκεται στο εν λόγω τμήμα από τον Απρίλιο του 2018, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ το περιστατικό διερευνάται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και την ομάδα της Εισαγγελίας της Κομητείας Τάραντ.

Η δήμαρχος του Φορτ Γουόρθ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι Αρχές της πόλης θα δράσουν «άμεσα και με διαφάνεια» στο πλαίσιο της έρευνας. «Η σύνταξη μιας τέτοιας ανακοίνωσης είναι κάτι το τραγικό, που δεν θα έπρεπε ποτέ να χρειαζόταν. Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και η οικογένειά της βιώνει ανείπωτο πόνο. Όλη η κοινότητα προσεύμεται γι' αυτούς», δήλωσε η δήμαρχος Betsy Price.


gun-1




Υπενθυμίζεται ότι το σοκαριστικό περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την καταδίκη μιας άλλης λευκής αστυνομικού, που το 2018 είχε μπει κατά λάθος στο σπίτι ενός μαύρου γείτονά της και τον είχε πυροβολήσει, σκοτώνοντάς τον, πιστεύοντας ότι ήταν εισβολέας στο δικό της σπίτι.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο και η Amber Guyger είχε τελικά καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση. Και εκείνο το περιστατικό είχε σημειωθεί στο Τέξας, και πιο συγκεκριμένα στο Ντάλας.


gun-ekso

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις