Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Εξάρχεια: Τα ΜΑΤ βασάνισαν 18χρονο φοιτητή

Σκληρά επεισόδια, που ξύπνησαν έντονες μνήμες, σημειώθηκαν την Κυριακή στα Εξάρχεια. Όπως έχει ήδη  γίνει γνωστό, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε πολίτες, έσπασαν μάλιστα και μία πολυκατοικία στην περιοχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Όλγας Στέφου στο in.gr ,  στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, στην ταράτσα, βρισκόταν ο 18χρονος φοιτητής της σκηνοθετικής σχολής Σταυράκου.
Σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον του 18χρονου Θ. Μ., οι αστυνομικοί του επιτέθηκαν με αγριότητα, την ώρα που βιντεοσκοπούσε με την κάμερά του τα επεισόδια.
Ο 18χρονος, αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια, μεταφέρθηκε στο τμήμα, όπου και κρατείται μέχρι αυτήν την ώρα.
Ο νεαρός παραπέμπεται αύριο σε δίκη στις 9:00 πμ, με συνοπτικές διαδικασίες και έχει ξυλοκοπηθεί τόσο, που σέρνει το πόδι του, καθώς του έχουν σπάσει τα δάχτυλα.
Επίσης, από το ξύλο που έχει δεχθεί ο 18χρονος, αναφέρεται ότι δυσκολεύεται να ουρήσει.
Επιπλέον, συγγενείς που επισκέφτηκαν το νεαρό, δέχτηκαν τραμπουκισμό από την αστυνομία, καθώς χτυπούσαν ρυθμικά (πολεμικά, σχεδόν) τις ασπίδες τους.
Ο 18χρονος φοιτητής πάσχει από αναπτυξιακή διαταραχή διάσπασης της προσοχής και υπερκινητικότητα, μία κατάσταση που τον καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο σε καταστάσεις βίας και εγκλεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις