Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

«Βόμβα» το μεταναστευτικό για την Κυβέρνηση: Ανησυχία στο Μαξίμου – Οργισμένος ο Ελληνικός λαός

Tον γόρδιο δεσμό του Μεταναστευτικού αγωνιά να λύσει το Μέγαρο Μαξίμου, που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αδήριτη ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών
του Ανατολικού Αιγαίου, όπου οι συνθήκες παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις εκρηκτικές και στις αντιδράσεις, που συναντά από τις τοπικές κοινωνίες το σχέδιο μετακίνησης αιτούντων άσυλο με κατεξοχήν προσφυγικό προφίλ σε δομές της ενδοχώρας.

Εξάλλου, σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση, αναδεικνύεται ως νούμερο ένα ζήτημα από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι αποδίδουν σε αυτό μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και από τη μείωση των φόρων. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη διανύει το εξάμηνο χάριτος, η στάση των πολιτών σ’ αυτό το ζήτημα είναι καταλυτικά αυστηρή.

Χωρίς αμφιβολία, όμως, το φλέγον αυτό πρόβλημα δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρίνεται όχι μόνο για την στάση που τήρησε καθ’ όλη την περίοδο που βρισκόταν στην εξουσία, αλλά και για τις τωρινές παρεμβάσεις στελεχών της.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, λάδι στη φωτιά έριξε η «καταγγελία» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «σαδισμό και κτηνωδία» τα μπάρμπεκιου με ψήσιμο χοιρινού και κατανάλωση αλκοόλ δίπλα από δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σχεδόν αποκλειστικά μουσουλμάνων. «Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης», είπε επί λέξη.

Νωρίς το μεσημέρι (12:30 μ.μ.) ο άρτι αφιχθείς από τη Σαγκάη Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των συναρμόδιων Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του ειδικού συντονιστή, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, του εκπροσώπου τύπου, Μάνου Λογοθέτη, του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτελεί σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η οριστικοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου για τη μετεγκάτασταση περί των 20.000 ανθρώπων έως το πρώτο δίμηνο του 2020.

Μολονότι ρητορικά το Μέγαρο Μαξίμου τείνει να υποβαθμίζει τις κοινωνικές αντιδράσεις για την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε δομές της Ηπειρωτικής Ελλάδος, στην πραγματικότητα στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα διογκούμενης ανησυχίας για το ενδεχόμενο να εξελιχθεί το Μεταναστευτικό στην αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις