Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

COSCO – ΟΛΠ: Ανάπτυξη με δανεικά 100.000.000 ευρώ από την ΕΤΕπ

Τη χορήγηση δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ προς την Cosco για την χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος που “τρέχει” για το λιμάνι του Πειραιά ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).


Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, με τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτηθεί η πρώτη φάση της επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας, του νέου τερματικού σταθμού υποδοχής επισκεπτών του επιβατικού λιμένα, του σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων και της νέας περιοχής logistics στον χώρο του πρώην ΟΔΔΥ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες κατά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Αθήνα.

Στη χρηματοδότηση των επενδύσεων στον ΟΛΠ αναμένεται να συμβάλουν και κινεζικές τράπεζες, όπως η Bank of China και η Industrial& Commercial Bank of China (ICBC), καθώς το επενδυτικό πρόγραμμα αναμένεται να αυξηθεί κατά 300 εκατομμύρια ευρώ όταν εγκριθεί και η κατασκευή του τέταρτου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων.

Πλέον η Cosco έχει εξασφαλίσει το 40% των κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των συνολικών επενδύσεων ύψους 612 εκατ. ευρώ.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις