Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία η Ελλάδα έστειλε φρεγάτα σε τουρκική άσκηση στην Αν.Μεσόγειο

Παρ' όλο που η Τουρκία εκδίδει μανιφέστα για «Γαλάζιες Πατρίδες», παραβιάζει την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο,
το ελληνικό ΠΝ έστειλε τη φρεγάτα «Αδρίας» να συμμετάσχει, την προηγούμενη εβδομάδα, στη μεγάλη τουρκική ναυτική άσκηση «Ανατολική Μεσόγειος».

Τα στρατιωτικά γυμνάσια έλαβαν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη συμμετοχή αρκετών ξένων ενόπλων δυνάμεων.

Η ελληνική φρεγάτα, μάλιστα – σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας – έλαβε μέρος σε σενάριο αεροπορικής επίθεσης, το οποίο διαδραματίστηκε το πρωί της Τετάρτης.

Άραγε στην αεροπορική επίθεση, την οποία η φρεγάτα «Αδρία» βοήθησε το τουρκικό Ναυτικό να αναχαιτίσει, μήπως τα «εχθρικά» αεροπλάνα ήρθαν από τα δυτικά; 

Δείτε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:Μπορεί τέτοιες ασκήσεις να γίνονται υπό την καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και είναι γνωστό πως για τις ΗΠΑ, Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν από κοινού την Ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και θεωρούνται ενιαίος στρατηγικός και επιχειρησιακός χώρος, αλλά δεν είναι δυνατόν το ΠΝ να συμμετέχει σε ασκήσεις οι οποίες αφορούν έναν επιχειρησιακό χώρο που τα δύο κράτη έχουν αγεφύρωτες διαφορές και στον οποίο η Τουρκία παραβιάζει, καταπατά και αμφισβητεί την κυριαρχία τόσο της Ελλάδας όσο και της «αδελφού» Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις