Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Ιερώνυμος: «Θέλω να μιμηθώ τον Αμβρόσιο, να παραιτηθώ την κατάλληλη ώρα»

«Σώφρονα και ηρωική» χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος την κίνηση του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου,
να παραιτηθεί του επισκοπικού του θρόνου «την κατάλληλη ώρα», εκφράζοντας, μάλιστα, την επιθυμία να τον μιμηθεί.

Ο αρχιεπίσκοπος αιφνιδίασε τους πάντες το Σάββατο, όταν, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου, εξέφρασε την επιθυμία να μιμηθεί τον προκάτοχό του, Αμβρόσιο.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το arxon.gr, χαρακτήρισε την κίνηση Αμβρόσιου «σώφρονα και ηρωική».

Πολλοί εκ των παρευρισκομένων εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως προτροπή του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος προς τους γηραιούς μητροπολίτες, που δεν μπορούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους, να παραδίδουν τη σκυτάλη την κατάλληλη ώρα σε νεότερους επισκόπους.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το arxon.gr, με την εν λόγω δήλωση, ο Ιερώνυμος τοποθετείται δημοσίως για πρώτη φορά αναφορικά με τις προθέσεις του για το μέλλον του στο «τιμόνι» της Εκκλησίας της Ελλάδας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις