Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κύκλωμα πουλούσε ποτά - «μπόμπες»: Ουίσκι αντεροβγάλτης και ρούμι νυχτερίδα οι κωδικές ονομασίες

Μία δική τους «γλώσσα» με κωδικές ονομασίες χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που διοχέτευαν ποτά - «μπόμπες» στην ελληνική αγορά με σκοπό να αποφεύγουν τον κοριό της Ελληνικής Αστυνομίας.


Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, «λουλούδια» αποκαλούσαν τα χρήματα, «μπανάνες» τα παράνομα φορτία, ενώ είχαν εφεύρει και κωδικές ονομασίες για τις μάρκες των ποτών που νόθευαν.

Χαρακτηριστικά, γνωστό ουίσκι το αποκαλούσαν «αντεροβγάλτη», ενώ ένα ρούμι «νυχτερίδα» ή «μπάρμαν».

Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να ήταν ένας Βούλγαρος, ο οποίος είχε συλληφθεί για λαθρεμπόριο το 2016, αλλά και τον Φεβρουάριο του 2019.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών διαπίστωσαν ότι πάνω από 50 μίνι μάρκετ, κάβες και μπαρ διέθεταν τα νοθευμένα ποτά και μάλιστα όσον αφορά τους ιδιοκτήτες τους, αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκαναν σήμερα οι Αρχές στην επίσημη παρουσίαση για τη δράση της οργάνωσης.


Συγκεκριμένα, ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος, Πέτρος Τζεφέρης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

«Βασικό χαρακτηριστικό της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσε με επαγγελματική δομή και ιεραρχία, κατανεμημένη σε τρεις υποομάδες, οι αρχηγοί των οποίων διασυνδέονταν μεταξύ τους και ρύθμιζαν όλα τα επιμέρους στάδια της παράνομης δραστηριότητας τους, από τη νόθευση και την τυποποίηση έως και το τελικό στάδιο της διακίνησης των παραποιημένων αλκοολούχων ποτών».

Ενώ, η Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’, Ιωάννα Ροτζιώκου, αποκάλυψε τη δράση τους:

«Η πρώτη υποομάδα διακινούσε ποτά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ τα μέλη της αναλάμβαναν και οι ίδιοι τη νόθευση και παραποίηση των αλκοολούχων ποτών τα οποία είχαν προέλευση κυρίως από τη Βουλγαρία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Καματερό Αττικής. Η δεύτερη υποομάδα προμηθευόταν νοθευμένα- παραποιημένα ή λαθραία ποτά από την πρώτη υποομάδα και τα διακινούσε τόσο στην Αττική όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Επιπλέον, αναλάμβανε η ίδια την παραποίηση-νόθευση των ποτών σε διαφορετικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επίσης στο Καματερό. Τέλος, η τρίτη υποομάδα προμηθεύονταν ποτά από τη δεύτερη υπο-ομάδα και τα διακινούσε σε πελάτες και καταστήματα – κάβες σε ολόκληρη την Αττική».


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις