Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Μετά τους μουσουλμάνους εποίκους σειρά για εγκατάσταση στην Ελλάδα έχουν οι Βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση, μετά τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς εποίκους σκοπεύει να φέρει στην Ελλάδα και Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους, οι οποίοι για 10 χρόνια δεν θα φορολογούνται καθόλου.


Η Ελλάδα θα μετατραπεί έτσι σε μία χώρα τρίτης κατηγορίας όπου οι νέοι Έλληνες θα προσφέρουν υπηρεσίες σε εύπορους Γερμανούς, Γάλλους και Ολλανδούς με μισθούς πείνας, στα πρότυπα φτωχών χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας η κρατιδίων της Καραϊβικής.

Αυτή είναι η «αναγέννηση» που έχει στο μυαλό του ο Κ.Μητσοτάκης;

Πρόσκληση στους συνταξιούχους της Ευρώπης να μετακομίσουν φορολογικά στην Ελλάδα αναμένεται να απευθύνει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το δέλεαρ για τους συνταξιούχους κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, εκτός από τον καιρό της Ελλάδας, θα είναι και η 10ετής φορολογική απαλλαγή για τα εισοδήματά τους, δηλαδή τη σύνταξη ή οποιαδήποτε άλλα έσοδα μπορεί να έχουν από ακίνητα, ακόμα και υπεραξίες από μετοχές οπουδήποτε στον κόσμο.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο.

Επί της ουσίας, για μια περίοδο 10 ετών, όσοι συνταξιούχοι μετακομίσουν στην Ελλάδα και έχουν εισοδήματα στο εξωτερικό από σύνταξη ή από επιχειρηματικές δραστηριότητες ή διάφορες επενδύσεις ή έσοδα από μίσθωση ακινήτων θα απαλλαγούν από τη φορολογία.

Σημειώνεται ότι το παγκόσμιο εισόδημα όλων των φορολογουμένων στην Ευρώπη φορολογείται εκεί όπου βρίσκεται η φορολογική κατοικία εφόσον διαμένουν για διάστημα μεγαλύτερο των 183 ημερών. Με βάση το πορτογαλικό μοντέλο, τα εισοδήματα που ενδεχομένως δημιουργηθούν στη χώρα διαμονής θα φορολογηθούν αυτοτελώς με έναν σχετικά χαμηλό συντελεστή και όχι με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Η Ελλάδα θα λειτουργεί ως παρίας αφού χωρίς φορολογικά έσοδα θα «παρακαλά» από τους πλούσιους Βορειοευρωπαίους συνταξιούχους να καταναλώσουν στην Ελλάδα τη σύνταξή τους, με δέλεαρ τις φτηνές υπηρεσίες που θα τους προσφέρουν οι Έλληνες «υπηρέτες».


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις