Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

Μοιάζει με μια τρομακτική τρύπα, αλλά περιμένετε να δείτε τι κρύβεται στο εσωτερικό της!

Στην απομακρυσμένη έρημο της Νότιας Αυστραλίας οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και τους 50oC . Μπορείτε να φανταστείτε τους λογαριασμούς για τον κλιματισμό; Ούτε και οι κάτοικοι του Coober Pedy, της μοναδικής υπόγειας πόλης στον κόσμο.

Πρόκειται για μια μικρή πόλη με μόλις 2.000 κάτοικους οι οποίοι απασχολούνται κυρίως στα ορυχεία οπαλίου. Θεωρείται «η πρωτεύουσα του οπαλίου» λόγω της καλής ποιότητας του πετρώματος του οποίου το κοίτασμα ανακαλύφθηκε το 1915.
Σε αυτό το άνυδρο περιβάλλον η δράση της πόλης λαμβάνει χώρα κάτω από το έδαφος σε ένα δίκτυο από τούνελ με περίπου 1.500 κατοικίες.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις