Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μήπως στις κυβερνήσεις μας αρέσει το χρήμα του προσφυγικού και γι΄ αυτό δεν φωνάζουν όσο πρέπει;

Μήπως ο λόγος που οι ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες κλήθηκαν να διαχειριστούν το προσφυγικό δεν αντιδρούν δυναμικά στην
“ευρωπαϊκή λογική” αντιμετώπισης του θέματος είναι και το χρήμα; Όπως και στην Τουρκία , η οποία βεβαίως αξιοποιεί το ζήτημα προς όφελος της όχι μόνο οικονομικά. Το αξιοποιεί ως “όπλο” και πληρώνεται κιόλας!
Σ’΄ ότι μας αφορά το ερώτημα δεν είναι στον αέρα και δεν έχει να κάνει με σκάνδαλα. Έχει να κάνει με την εισροή χρημάτων που οι κυβερνήσεις μας χρησιμοποιούν για να γίνονται αρεστές μοιράζοντας το…


Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα η Ελλάδα είναι στην κορυφή της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν ως τώρα χρηματοδοτηθεί για το μεταναστευτικό .Έχει αντλήσει πόρους €2,2 δισ.
Ακολουθεί η Ιταλία με 1 δισ. και η Ισπανία με 800 εκατ. ευρώ.
Οι πόροι που κατευθύνονται στη χώρα μας, αντλούνται από τρεις πηγές:
1. Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης (AMIF Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων – Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης – Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων Πόρων) – Έχει διαθέσει €1,18 δισ.
2. Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΙSF Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας | Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) – Έχει διαθέσει €404,5 εκατ.
3. Μηχανισμός Επείγουσας Υποστήριξης : Ένα χρηματοδοτικό μέσο για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης εντός της Ένωσης | European Commission Press Release Database – Έχουν συμφωνηθεί €643,6 εκατ. και έχουν εκταμιευτεί τα €641,26 εκατ.
Ας συνυπολογίσουμε και τους πόρους διεθνών οργανισμών όπως η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Σε τι μεταφράζονται αυτές οι “επιδοτήσεις”;
Σε δημιουργία υποδομών, άρα δίνεις δουλειά με λεφτά άλλων σε κατασκευαστές και εργάτες, πουλάς υλικά, νέα κέντρα υποδοχής, άρα ιδιωτικές προσλήψεις σε προσωπικό, κέτερινγκ, ρουχισμό κλπ πληρωμές σε ενοίκια ακινήτων στα οποία ήδη υπάρχει κορεσμός οπότε πάμε για ξαναζέσταμα των μηχανών της οικοδομής, προσλήψεις στους Δήμους και Περιφέρειες, προσλήψεις συνοριοφυλάκων και άλλες ειδικότητες, ενώ το χρήμα πέφτει για κάθε είδους προμήθειες που αφορά το θέμα.

Μήπως λοιπόν γι΄ αυτό δεν φωνάζουμε όσο δυνατά πρέπει;


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις