Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ Μολότοφ στα Εξάρχεια: Αντίποινα με δολοφονικές επιθέσεις κατά των ΜΑΤ

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Πέμπτης. Αστυνομικοί των MAT «άλλαξαν» τους συναδέλφους τους που είχαν βάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη


«Ήθελαν να μας κάψουν ζωντανούς», έλεγαν χθες οι αστυνομικοί, οι οποίοι δέχτηκαν δολοφονική επίθεση για ακόμη μία φορά το βράδυ της Πέμπτης, στο «γκέτο» της πρωτεύουσας, τα Εξάρχεια.


Από τις 18 προσαγωγές αντιεξουσιαστών στην περιοχή συνελήφθη μόνο ένα από τα βασικά μέλη του Ρουβίκωνα, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ένα από τα άτομα που επιτέθηκαν κατά αστυνομικών στην περιοχή, με την κατάσταση να είναι έκρυθμη για πάνω από δύο ώρες. Συνολικά τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, με τον έναν να νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της Πέμπτης. Αστυνομικοί των ΜΑΤ «άλλαξαν» τους συναδέλφους τους που είχαν βάρδια στη Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η κλούβα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης έφυγε από το σημείο συνοδευόμενη από μία ομάδα «ΔΙ.ΑΣ.», υπό το φόβο να γίνει κάποια καταδρομική επίθεση. Αντιεξουσιαστές, οι οποίοι είχαν παρακολουθήσει τους αστυνομικούς και γνώριζαν την ώρα της αλλαγής βάρδιας, συγκεντρώθηκαν στην οδό Δερβενίων. Οταν αντιλήφθηκαν πως το όχημα των ΜΑΤ ξεκίνησε, χωρίστηκαν σε δύο υπο-ομάδες και βγήκαν από την οδό Ερεσσού και από την οδό Μεθώνης, με αποτέλεσμα να περικυκλώσουν τους αστυνομικούς. Τότε τους έριξαν δεκάδες πέτρες και βόμβες μολότοφ, καίγοντας μάλιστα και μία μοτοσικλέτα της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.».

Από τη συγκεκριμένη επίθεση τραυματίστηκε ένας αστυνομικός καθώς έσκασε μία μολότοφ στα πόδια του και οδηγήθηκε άμεσα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με εγκαύματα. Οι συνάδελφοί του έσβησαν γρήγορα τη φωτιά με τους πυροσβεστήρες που είχαν. Οι δράστες πρόλαβαν να εξαφανιστούν και εν συνεχεία δόθηκαν ρητές εντολές να γίνουν έρευνες στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν οι κουκουλοφόροι. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, συμπλοκές και πετροπόλεμος στην ευρύτερη περιοχή, γεγονότα που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν -ευτυχώς ελαφρά- ακόμη δύο αστυνομικοί.

Ενταση επικράτησε και έξω από ένα καφενείο επί της οδού Στουρνάρη. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ έφτασαν εκεί για να κάνουν έρευνες και στη θέα τους οι θαμώνες του καταστήματος κλείδωσαν τις πόρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή επιχειρήθηκε από τους αστυνομικούς να εισβάλουν στο καφενείο, κάτι το οποίο δεν έγινε με υπηρεσιακές εντολές που έλαβαν οι αστυνομικοί την τελευταία στιγμή.

Ειδικότερα, για την εισβολή στο κατάστημα ήταν απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ο οποίος ρώτησε τους αστυνομικούς αν αναγνώριζαν κάποιον από τους δράστες της επίθεσης. Οι τελευταίοι απάντησαν πως δεν βλέπουν κάποιον από τους δράστες στο εσωτερικό του καφενείου και γι’ αυτό αποφασίστηκε από τον εισαγγελέα να μην γίνει εισβολή. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επιχείρησης άτομα πέταξαν μπουκάλια και αντικείμενα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα. Στη συνέχεια, εντόπισαν και αναγνώρισαν ως δράστη της επίθεσης ένα πρωτοκλασάτο μέλος του Ρουβίκωνα, που συνελήφθη και μεταφέρθηκε άμεσα στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ. Μαζί του μεταφέρθηκαν και ακόμη 17 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή τους στην επίθεση.

Παρά το γεγονός πως η αστυνομική παρουσία ήταν μεγάλη, στην περιοχή δεν εντοπίστηκαν οι δράστες που έκαναν τη δολοφονική ενέργεια κατά αστυνομικών στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους φόβους των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για «αντίποινα» κατά αστυνομικών με καταδρομικές ενέργειες μετά την εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ» δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. «Αυτή η επίθεση προσομοιάζει σε χώρες που είναι σε εμπόλεμη ζώνη. Μάλλον οι κύριοι αυτοί τις μολότοφ δεν τις έβγαλαν για να τις αερίσουν, όπως ακούω τις τελευταίες μέρες από ανθρώπους που τους έβαλε ο λαός στο Κοινοβούλιο. Αν δεν υπάρξει σχέδιο συγκεκριμένο απέναντι σε όλους αυτούς, θα έχουμε τα ίδια συνεχώς. Η επίθεση εναντίον αστυνομικών και κρατικών λειτουργών εν ώρα υπηρεσίας θα έπρεπε να έχει επιβαρυντικές ποινές, δεν θα έπρεπε να πηγαίνει ο δράστης στο δικαστήριο λες και τσακώθηκε με κάποιον στο δρόμο», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος. Από τη Δευτέρα πάντως αναμένεται να βγουν στους δρόμους της Αττικής οι αστυνομικοί της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», οι οποίοι θα συμμετέχουν και στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. τη 17η Νοεμβρίου.

«Ντου» Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο της Κεραμέως…
Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Νίκης Κεραμέως στο Χαλάνδρι πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνας». Οπως ανέφερε χθες η φοιτητική ομάδα της… συλλογικότητας των δραστών σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «για τη Ν. Κεραμέως βέβαια, το να εισάγονται πολλοί μειώνει και την ποιότητα της εκπαίδευσης ανάλογα με την ποσότητα των εισακτέων. Οπότε για την υπουργό, το να μπαίνουν “λίγοι και καλοί” σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τους αφήνει όλους ευχαριστημένους, βγάζοντας ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο ώστε να αποκλείσει κάθε παιδί λαϊκής οικογένειας, βάζοντας ταξικούς φραγμούς στα παιδιά που ήλπιζαν να ζήσουν καλύτερα με ένα πτυχίο». Οι δράστες που έγραψαν με σπρέι και πέταξαν μπογιές παρά τις έρευνες δεν εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς. «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης, εκφοβισμού, παράκαμψης του νόμου και του δημοκρατικού διαλόγου είναι απολύτως καταδικαστέα. Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με επιχειρήματα, ακόμη κι αν κάποιοι έχουν συνηθίσει να μεταχειρίζονται βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Γιατί αυτό υπαγορεύει το χρέος και η ευθύνη μας προς τους πολίτες», ανέφερε σε δήλωσή της η Νίκη Κεραμέως.

Θρασύδειλους τραμπούκους χαρακτήρισε χθες αυτούς που βανδάλισαν το πολιτικό γραφείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Σε δήλωσή του τόνισε πως «η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται και συνεχίζει το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων». «Οπως εμείς, έτσι και όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να καταδικάσουν αυτή τη φασιστική ενέργεια», είπε ο κ. Πέτσας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις