Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Η μυστήρια δολοφονία Κύπριου μεγιστάνα: Τον πυροβόλησαν ενώ προσευχόταν(pics)

Ένα άλυτο μυστήριο παραμένει η δολοφονία του Κύπριου μεγιστάνα, Άριστου Κωνσταντίνου, στην πολυτελή του έπαυλη στο Λονδίνο στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Elena and Aristos Constantinou outside their home on Billionaires Row.
Το μυστήριο γύρω από τη δολοφονία επαναφέρει με δημοσίευμα το Business Insider, στο οποίο γίνεται λόγος για την έπαυλη του Κύπριου μεγιστάνα, η οποία βρίσκεται σε κεντρική περιοχή του Λονδίνου.
Πρόκειται για μια οικία με επτά δωμάτια που κτίστηκε το 1976 και έγινε η «σκηνή» όπου παίχτηκε ένα από τα πιο μυστήρια εγκλήματα της Βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ 30 χρόνια μετά παραμένει άλυτο.
66 The Bishops Avenue, also known as Heath Lodge.
Ο Κύπριος πλήρωσε £400.000 για το σπίτι –που αξίζει σήμερα περίπου £2.5 εκατομμύρια ($3.2 εκατομμύρια)– και έζησε εκεί με τη σύζυγό του Έλενα και τα τρία παιδιά τους.
Ο επιχειρηματίας κέρδισε τα εκατομμύριά του μέσω του οίκου μόδας Ariella, τον οποίο ίδρυσε με τον αδελφό του Αχιλλέα το 1966.
A satellite photo of 66 The Bishops Avenue, and gardens, taken in 2019
Σύμφωνα με την Independent, το ζεύγος Κωνσταντίνου, επέστρεφε με το πολυτελές του Range Rover από ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι το 1985. Κατά τις πρώτες ώρες του 1985 ενώ είχε γονατίσει για να προσευχηθεί στο μικρό εικονοστάσι στην έπαυλη δέχτηκε έξι συνολικά  σφαίρες, τέσσερις στο σώμα και δύο στο κεφάλι.
Οι περιστάσεις γύρω από αυτή τη δολοφονία καλύπτονται από ένα μυστήριο.
Brother's and business partners Aristos (L) and Achilleas (R.)
Βρήκαν τον επιχειρηματία να κείτεται σε μια εσοχή, σε ένα μικρό εικονοστάσι. Μια μυστική κρύπτη στον τοίχο ήταν ανοιχτή και ένα τζάμι της κουζίνας είχε σπάσει και ήταν στο πάτωμα. Όλα έδειχναν ότι είχε γίνει μια απλή διάρρηξη που όμως είχε καταλήξει σε φόνο. Ο Αρίστος είχε πυροβοληθεί 6 φορές, ενώ ο ιατροδικαστής αργότερα ανακάλυψε πως δέχτηκε και έβδομη σφαίρα, η οποία όμως πέρασε ξυστά από το κεφάλι του.
Σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του, της Έλενας, εκείνη την πρωτοχρονιάτικη βραδιά, η ίδια, ο Άριστος και ο αδερφός του, μπήκαν όλοι μαζί στο σπίτι. Ο Αρίστος κατευθύνθηκε στην κουζίνα, στο ισόγειο και εκείνη ανέβηκε τις σκάλες προς το υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου. Καθώς μπήκε μέσα, ένας μαυροντυμένος άντρας με μια μάσκα τέρατος την ακινητοποίησε, την έσπρωξε σε ένα παρακείμενο μπάνιο και την κλείδωσε μέσα.
Η μητέρα του Άριστου...
Η Έλενα, όπως δήλωσε, κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στο παραθυράκι του μπάνιου, να βγει στην οροφή της στέγης και να πηδήξει στον κήπο.
Οι αξιωματικοί βρήκαν στην έπαυλη μόνο παλιά δακτυλικά αποτυπώματα ενώ 75.000 δολάρια έλειπαν από το χρηματοκιβώτιο. Ένας παθολογοανατόμος, σύμφωνα με την The Sunday Times, έγραψε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία ήταν μικρότερο από 10 εκατοστά, πράγμα ασυνήθιστο για ληστεία. Οι σφαίρες ήταν καλυμμένες με γυαλισμένο νικέλιο, αυτές που ονομάζουν «ασημένιες σφαίρες» και κατασκευάζονταν από την εταιρεία Fiocchi.
Χρόνια έχουν περάσει από τον πασίγνωστο φόνο και η ιστορία του Κωνσταντίνου εξακολουθεί να αποτελεί μυστήριο και πολλές θεωρίες προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο τι συνέβη εκείνη την μοιραία νύχτα.
Η Έλενα Κωνσταντίνου...
Στο Reddit δεν είναι λίγοι οι χρήστες που θεωρούν πως η ληστεία έγινε λόγω κάποιας επαγγελματικής διαμάχης ή κατηγορούν την Έλενα και αναρωτιούνται γιατί οι ληστές την άφησαν να ζήσει.
Άλλοι μιλούν για το «τέλειο έγκλημα» αφού ακόμα και αν η Έλενα είναι ένοχη, οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία είναι πολύ μπερδεμένες και δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις