Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Ν.Δένδιας: «Γερμανία και Ισπανία δίνουν στην Τουρκία όπλα που αλλάζουν τις ισορροπίες- Αυτή είναι η αλληλεγγύη;»

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μία δήλωση που εν συνηθίζει αναφέρθηκε στην συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών με την
Τουρκία στον αμυντικό τομέα και πως για να φτάσει η Τουρκία στο επίπεδο που είναι σήμερα εξοπλιστικά, έβαλαν το «χεράκι» τους πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τους εταίρους, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των εξοπλισμών που πωλούνται από ευρωπαϊκές χώρες προς την Τουρκία.

«Η Ισπανία δίνει τεχνογνωσία κατασκευής αεροπλανοφόρου στην Τουρκία. Αυτό είναι τμήμα αλληλεγγύης; Η Γερμανία δίνει υποβρύχια στην Τουρκία. Αυτό είναι τμήμα αλληλεγγύης; Δεν μιλάω για απλά όπλα, μιλάω για σημαντικά όπλα που μπορούν να αλλάξουν ισορροπίες», ανέφερε ο κ. Δένδιας,

Στη συνέχεια τόνισε  ότι «πρέπει και οφείλουμε νομίζω, αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως διακριτή οντότητα στον πλανήτη των υπερδυνάμεων, να αποκτήσουμε αίσθηση οικογένειας. Θα πάρει καιρό, αλλά εμείς με τις μικρές μας δυνάμεις, με τις μικρές μας δυνατότητες, οφείλουμε να το προσπαθήσουμε». Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στη στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό, τονίζοντας πως «δεν είναι διμερές θέμα», ενώ επισήμανε ότι «και η παραβατικότητα στο Αιγαίο δημιουργεί θέματα».

Επίσης, ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι «θα επιδιώξουμε τον διάλογο. Δεν πρόκειται να αποστούμε από την έστω και παραμικρή ελπίδα να μπορέσουμε να βρούμε μια άκρη. Η Τουρκία είναι γείτονάς μας. Εδώ θα είναι. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε γείτονα. Δεν θα μετακινηθούμε στο Λουξεμβούργο. Αρα, λοιπόν, πρέπει να επιχειρήσουμε με πείσμα και με σοβαρότητα εύρεση λύσεων. Βεβαίως, όμως, ποιων λύσεων; Μέσα στο δικό μας αξιακό πλαίσιο και με την προστασία των εθνικών συμφερόντων»


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις