Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Με UAV Anka παρακολουθούσαν οι Τούρκοι άσκηση του Στρατού στο Καστελόριζο - «Σκεπάζουν» με Koral τον Έβρο


Ενοχλημένη και αιφνιδιασμένη  εμφανίζεται η Άγκυρα από την άσκηση του Στρατού Ξηράς στο ακριτικό Καστελόριζο, στις 6 Νοεμβρίου με ομοβροντία βολών από πλήθος όπλων και
διαμετρημάτων, σε μια άσκηση η οποία σε τέτοιο μέγεθος και έκταση είχε να πραγματοποιηθεί χρόνια.

Η ενόχληση αυτή εκφράστηκε μέσω δημοσιευμάτων  στον τουρκικό φιλοκυβερνητικό Τύπο, ο οποίος αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ασκήσεις εκεί καθώς το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων θεωρείται αποστρατικοποιημένο βάση της συμφωνίας των Παρισίων το 1947.

Βέβαια οι Τούρκοι ξεχνούν ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν τους αφορά καθώς η χώρα τους δεν ήταν συμβαλλόμενο κράτος αφού δεν την είχε υπογράψει!

Συνήθως ασκήσεις που πραγματοποιούνται στο νησιωτικό χώρο, δεν απασχολούν τα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά αυτή τη φορά το θέμα έφτασε και στην Daily Sabah η οποία στην αγγλική της έκδοση αναφέρει ότι η Ελλάδα πραγματοποίησε τις ασκήσεις στο Καστελόριζο το οποίο απέχει μόλις δύο χλμ. από τις τουρκικές ακτές και σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένο, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι εξοπλίζει τα νησιά του Α.Αιγαίου.

Παράλληλα όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα η άσκηση καταγράφηκε και παρακολουθήθηκε από τουρκικό UAV (αν και δεν αναφέρει εννοεί το Anka) το οποίο για μια τουλάχιστον ώρα πετούσε κοντά στο νησί, αλλά εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, αφού διαθέτει αισθητήρες και κάμερες που μπορούν να δουν σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.
To Koral απέναντι από τον ΕΣ σε νησιά και Έβρο: Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις επιχειρησιακό το σύστημα

Την ίδια ώρα ο τουρκικός Στρατός αναφέρει ότι ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις του συστήματος ηλεκτρονικών παρεμβολών Koral ED και ότι το σύστημα είναι επιχειρησιακά έτοιμο.

Το Koral αποτελείται από δύο ξεχωριστές αυτόνομες μονάδες. Συνδυαζόμενες οι δύο αυτές μονάδες που φέρονται σε αντίστοιχα οχήματα, σε απόσταση έως και 500 μέτρων το ένα από το άλλο  απαρτίζουν ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα που μπορεί να καλύψει όλο σχεδόν το φάσμα ηλεκτρονικού πολέμου για  την αντιμετώπιση των εχθρικών ραντάρ.

Η πρώτη από τις δύο μονάδες ουσιαστικά είναι το σύστημα ESM/ELINT (Koral ED), (οι παραδόσεις του οποίου ολοκληρώθηκαν) ενώ η άλλη, ένας ενεργός παρεμβολέας μεγάλης ισχύος και εμβέλειας (Koral ET).

Η  πρώτη αναλαμβάνει τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του στόχου και, ακολούθως, η δεύτερη την αδρανοποίησή του μέσω παρεμβολών


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις