Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Το μετέωρο βήμα του τζιχαντιστή - προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές μαχητής του ISIS αμερικανικής καταγωγής ο οποίος έχει συλληφθεί από τους Τούρκους στη βόρειο Συρία.

Νέα εμπλοκή προκαλεί η προσπάθεια από την τουρκική πλευρά να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές μαχητής του ISIS αμερικανικής καταγωγής ο οποίος έχει συλληφθεί από τους Τούρκους στη βόρειο Συρία.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές μετέφεραν  τον τζιχαντιστή του ISIS στη συνοριακή έξοδο Pajar Kule στην Αδριανούπολη δίνοντάς του την εντολή να περάσει την νεκρή ζώνη και να παρουσιαστεί στις ελληνικές αρχές. Όντως έτσι έγινε αλλά οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί αρνήθηκαν να δεχθούν τον τζιχαντιστή και του έδωσαν εντολή να επιστρέψει στη τουρκική πλευρά.
Αυτή τη στιγμή ο μαχητής του ISIS βρίσκεται στο μέσον της νεκρής ζώνης και δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα μπροστά, ούτε όμως και πίσω. Η παράδοση των τζιχαντιστών που κατάγονται από δυτικές χώρες εντάσσεται στα πλαίσια της νέας τακτικής των τουρκιών αρχών που ανακοίνωσαν πως οι τζιχαντιστές που συλλαμβάνονται θα αποστέλλονται αμέσως πίσω στις χώρες καταγωγής τους.
Αυτή η απόφαση της Άγκυρας μπορεί και να προσλάβει ακραίος διαστάσεις από τη στιγμή που η Κίνα επί παραδείγματι έχει ανακοινώσει επίσημα πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν από τους 8.000 Ουιγούρους μαχητές του ISIS που βρίσκονται αυτή τη στιγμή είτε σε στρατόπεδα, είτε στο θύλακα του Ιντλίμπ είτε στα χέρια των τουρκικών αρχών.
Το ίδιο συμβαίνει και για τους Τσετσένους μαχητές του ISIS οι οποίοι λογικά πρέπει να παραδοθούν στη Ρωσία. Από το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες καταγωγής τους τζιχαντιστές του ISIS με καταγωγή από τη Γαλλία και την Ολλανδία.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.