Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Η Τουρκία συνέλαβε τρομοκράτη του ISIS που σχεδίαζε επιθέσεις σε Ρωσία και Γερμανία


Στα χέρια των τουρκικών Αρχών βρίσκεται τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος σχεδίαζε επιθέσεις στη Ρωσία και στη Γερμανία, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.


Υπό κράτηση ετέθη, από τις τουρκικές Αρχές, μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το οποίο φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις στη Ρωσία και στη Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

«Συλλάβαμε έναν από τους τρομοκράτες - κλειδιά στην Αζάζ της Συρίας, ένα μέλος της κορυφαίας ηγεσίας της οργάνωσης, που φέρει το ψευδώνυμο Γιουσούφ Χούμπα», είπε ο ίδιος.

Ισλαμικό Κράτος.
SPUTNIK
Στα χέρια των ουκρανικών Αρχών ανώτατο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτος
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, το εν λόγω πρόσωπο κατασκεύαζε βόμβες και εκπαίδευε άλλους πάνω σε αυτό (χρησιμοποιώντας μάλιστα και το Διαδίκτυο για αυτόν τον σκοπό), στρατολογούσε τρομοκράτες και είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο καμικάζι, ενώ επίσης σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες χρησιμοποιώντας δηλητήριο.
Μάλιστα, όπως τόνισε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, «σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία το 2018 και στο Αμβούργο της Γερμανίας».

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εν λόγω τρομοκράτης έχει εμπλακεί σε 20 τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι Αρχές της Τουρκίας, στη διάρκεια της επιχείρησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, συνέλαβαν τρομοκράτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος θεωρείται κορυφαίο μέλος της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία, με στόχο την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων.

Στις 22 Οκτωβρίου η Μόσχα και η Άγκυρα είχαν καταλήξει σε συμφωνία για κοινές περιπολίες στη βορειοανατολική Συρία. Στη συμφωνία αυτή οδηγήθηκαν, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο Σότσι, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης, η συμφωνία έθετε διορία 150 ωρών, προκειμένου οι Κούρδοι μαχητές των YPG - SDF να αποχωρήσουν από την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

Είχε προηγηθεί η συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για εκεχειρία 120 ωρών.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις