Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ! Ξεκίνησαν το μπάρμπεκιου στα Διαβατά - Σε εξέλιξη και αντιρατσιστική συγκέντρωση (φώτο-βίντεο)

Το μπάρμπεκιου στα Διαβατά με χοιρινό κρέας και αλκοόλ ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Η διοργάνωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις.
Σε εξέλιξη και αντιρατσιστική συγκέντρωση έξω από το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
Άρχισε στην πλατεία των Διαβατών το μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που διοργανώνουν οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».
Όπως δήλωσε στο Sputnik, o Δημήτρης Ζιαμπάζης, ένας εκ των διοργανωτών, πρόκειται για ειρηνική και πρωτότυπη διαμαρτυρία κατά των προσφυγών και μεταναστών.
​Οι διοργανωτές έχουν ανάψει τα κάρβουνα στη ψησταριά και έχουν τοποθετήσει τα σουβλάκια για ψήσιμο τα οποία θα τα συνοδεύσουν με ρετσίνα και μπύρες.
Μέχρι τις 11:30, στον χώρο δεν είχαν φτάσει πολλά άτομα καθώς η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι. Έτσι, οι διοργανωτές περίμεναν τον κόσμο μέσα στην επόμενη ώρα.
Καταγγελίες για ΜΚΟ με πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζονται το προσφυγικό-μεταναστευτικό έκανε ο γραμματέας της κοινότητας των Σύριων στην Ελλάδα, Ανουάρ Μπάκρι, που ήρθε στο μπάρμπεκιου ως συμπαραστάτης. Ο ίδιος κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη, ως «λαϊκιστή».
Ο κ. Μπακρι είπε επίσης ότι «η Ελλάδα δεν είναι χαλιφάτο του ISIS» κι ότι «οποίος θέλει να πιει μπύρα πίνει κι όποιος δεν θέλει δεν πίνει».
Οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν πολλές φορές την ώρα που ο κ. Μπακρι έκανε δηλώσεις ενώ τον ευχαρίστησαν που παραβρίσκεται στη διαμαρτυρία τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννούλης είχε χαρακτηρίσει «σαδισμό και κτηνωδία» τη διοργάνωση μπάρμπεκιου κοντά σε δομή προσφύγων. 
Στο μπάρμπεκιου στα Διαβατά και ο Ψωμιάδης
Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος έψησε σουβλάκια και δήλωσε ότι οι «λαθροεισβολείς» είναι το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα μετά το δημογραφικό.
«Έχουμε αλλοίωση γλώσσας, θρησκείας και ιστορίας. Είναι μια σύγχρονη μορφή πολέμου. Έλληνες ξυπνήστε», είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Σε εξέλιξη ​αντιρατσιστική συγκέντρωση έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών
Την ίδια στιγμή, έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», περίπου δύο χιλιόμετρα από το σημείο που πραγματοποιείται το μπάρμπεκιου, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση υπέρ των προσφύγων και μεταναστών.
Συγκέντρωση αντιρατσιστικών οργανώσεων έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις