Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αφίχθησαν στην Τρίπολη.. Η Άγκυρα παρενέβη στρατιωτικά στην Λιβύη - Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡ8ΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝΟΥΣ ΡΥΖΙ!

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΦΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ...

Με αστραπιαίες σχεδόν κινήσεις κινείται η Τουρκία για την στρατιωτική κατάληψη της
Λιβύης και την διάσωση του καθεστώτος της Τρίπολης.

Όπως αναφέρουν τουρκικές ιστοσελίδες, οι οποίες επικαλούνται το αραβόφωνο δίκτυο Al Arabiya, τουρκικές ειδικές δυνάμεις αφίχθηκαν αεροπορικών στην Τρίπολη «προκειμένου να αναλάβουν την ασφάλεια των μελών της λιβυκής κυβέρνησης».

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Βέβαια σε άλλο σημείο του κειμένου οι Τούρκοι περιγράφονται ως «στρατιωτικοί σύμβουλοι προκειμένου να αξιολογήσουν την εκεί κατάσταση» αλλά σημασία έχει ότι με πηγές από την Λιβύη που επικαλείται το Al Arabiya, οι πρώτες δυνάμεις των Τούρκων βρίσκονται ήδη εκεί.

Παράλληλα αναφέρεται ότι μαζί με τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις έφτασαν και οχήματα MRAP τόσο για τις δικές τους ανάγκες, όσο και για τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Γιατί επενέβησαν τώρα; Για να προλάβουν την άφιξη του κομβόι από την Βεγγάζη και την τελική επίθεση του στρατηγού Χ.Χαφτάρ

Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων γύρω από την Τρίπολη

Την ίδια ώρα τόσο ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ όσο και ο GNA συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις με κατεύθυνση την Τρίπολη.

Το καθεστώς της Τρίπολης συγκεντρώνει δυνάμεις νότια από την λιβυκή πρωτεύουσα, ενώ ο LNA με μεγάλη φάλαγγα οχημάτων κατευθύνεται στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή αποτελείται από 1.825 Toyota εξοπλισμένα με πυροβόλα των 14,5 και 23 χλστ. 259 θωρακισμένα οχήματα (MRAP από Αίγυπτο και άλλες χώρες), 25 BMP-3, 13 T-72 και πάνω από 10.000 ενόπλους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις