Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Εξετάζουμε αγορά μαχητικών F35 – Εκλογές το 2023

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης


Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο δεν έχω αποφασίσει ακόμα».





Αναφερόμενος στο ζήτημα της Τουρκίας και στα όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τη Λιβύη ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι απομονωμένη η Τουρκία». «Θέλουμε πολιτική λύση στη Λιβύη, που θα την αγκαλιάζει η Ε.Ε.». Τόνισε, όμως, ότι συνεχίζουν να υπάρχουν πάντα δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης λέγοντας ότι αν υπάρξει μία τέτοια επιλογή αυτή θα αφορά μόνο υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.


Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το εξοπλιστικό, λέγοντας ότι «εάν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F-35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς».

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι «δε θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158». Όσο για το θέμα των εκλογών τόνισε ότι θα γίνουν το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις