Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019

ALERT - Διαδοχικοί βομβαρδισμοί στη Μισράτα – Ο LNA «εξαϋλώνει» τις τουρκικές προμήθειες όπλων – Κορυφώνεται η μάχη για την Τρίπολη

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινο

Διαδοχικοί βομβαρδισμοί του LNA στο αεροδρόμιο της Μισράτα της Λιβύης, αφού νωρίτερα σήμερα, ένα Boeing 747 πέταξε από την Τουρκία στη
Μισράτα, πιθανότατα μεταφέροντας όπλα ή/και πυρομαχικά στις πολιτοφυλακές του GNA. Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος φέρεται να αποχώρησε λίγη ώρα νωρίτερα.
Οι πρώτες εικόνες από το αεροδρόμιο οδηγούν στο συμπέρασμα πως ό,τι και αν μετέφερε το αεροσκάφος από την Τουρκία, μάλλον έχει καταστραφεί. Η εμπλοκή της Άγκυρας στο εσωτερικό της Λιβύης τιμωρείται καθημερινά από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίες καθιστούν οποιοδήποτε τουρκικό «εργαλείο» άχρηστο.
Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
Νωρίς το απόγευμα, οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) κατέρριψαν ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είχε μόλις παραδοθεί στην Τρίπολη και πραγματοποιούσε την πρώτη του πτήση.
Επιπλέον, ο LNA κατόρθωσε να καταστρέψει ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα στην Τρίπολη, προσθέτοντάς το στη μεγάλη λίστα απωλειών τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού που μεταφέρθηκε παράνομα στη Λιβύη.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, ηγέτης του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, έδωσε την τελική εντολή για προώθηση των δυνάμεών του στην Τρίπολη μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, το μοναδικό προπύργιο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.
Αργά το βράδυ, δυτικοί διπλωμάτες συγκεντρώθηκαν στη βορειοδυτική πόλη Janzour και ετοιμάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη δια θαλάσσης, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δίκτυο Al Arabiya, καθώς ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ξεκινά ξεκίνησε την επίθεση για κατάληψη της Τρίπολης από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας. Το γεγονός αυτό έως τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις