Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό μέρισμα: Τι ποσό θα δοθεί - Οι δικαιούχοι και ποιοι το χάνουν

Έως την Πέμπτη 5/12/2019 αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο όπως προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δοθεί σε 200.000
νοικοκυριά πριν από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών και αυτό θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα μετά το Eurogroup της Τετάρτης.


Το κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει από 500 έως 1.000 ευρώ. Θα δοθεί σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού οι οποίες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνα νοικοκυριά καθώς και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Στις ομάδες αυτές θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται για το 2019, το ύψος του οποίου θα προσδιορισθεί με ακρίβεια τις επόμενες ημέρες.

Με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει έως το τέλος της εβδομάδας στις ανακοινώσεις για το ύψος του μερίσματος που θα δοθεί ανά κατηγορία δικαιούχου. Η καταβολή των ποσών θα είναι εφάπαξ και θα γίνει σε μετρητά, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Περίπου 1.200.000 άτομα που έλαβαν πέρυσι το έκτακτο βοήθημα μεταξύ των οποίων χαμηλοσυνταξιούχοι και μεγάλος αριθμός δικαιούχων του ΚΕΑ φαίνεται ότι φέτος θα μείνει εκτός λίστας.

Όσον αφορά στα εισοδηματικά κριτήρια - σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία- φέτος θα ισχύσουν πολύ χαμηλότερα από τα ανώτατα όρια που είχαν τεθεί πέρυσι για τις τρεις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται το μέρισμα.

Το υπουργείο εργασίας θα βάλει τους εισοδηματικούς και περιουσιακούς κόφτες ώστε να φτάσουν τα χρήματα για όλους.

Επίσης, θα πρέπει να στηθεί πάλι με τα νέα κριτήρια η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ μέσω της οποίας θα γίνουν οι αιτήσεις των δικαιούχων τις επόμενες μέρες. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί μερικές μέρες προκειμένου να μην υπάρχουν λάθη στην πλατφόρμα και κόβει δικαιούχους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ και εφημερίδα "Δημοκρατία"


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις