Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Ραγδαίες εξελίξεις: Έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης - Απελάθηκε ο πρέσβης - Η προθεσμία που του δόθηκε να φύγει από τη χώρα

Σήμερα το πρωί, ο πρέσβης της Λιβύης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, κηρύχθηκε persona non grata και του δόθηκε προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα μας,
όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πριν από λίγες ημέρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την άρνηση του Λίβυου πρέσβη να δώσει το περιεχόμενο της συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο επικύρωσε την Πέμπτη, με 293 ψήφους, το μνημόνιο συνεννόησης που συνυπέγραψαν στις 27 Νοεμβρίου η τουρκική κυβέρνηση με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.


Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας διευκρίνισε πως η απόφαση απέλασης του πρέσβη είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και ελήφθη αφού η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που της είχαν θέσει και επισήμανε πως η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή διπλωματικών σχέσεων.

Δένδιας: Η απόφαση απέλασης ελήφθη γιατί η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει - ΒΙΝΤΕΟ
“Σημερα το πρωί ο Λίβυος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση απέλασής του. Του δόθηκε διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού “η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει”.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε πως το κείμενο της συμφωνίας φέρει την υπογραφή του υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, ο οποίος παρέσχε τον Σεπτέμβριο στην ελληνική πλευρά διαβεβαιώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η απέλαση δεν αποτελεί διακοπή διπλωματικών σχέσεων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις