Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Αποθρασύνθηκε η Άγκυρα: «Η Ελλάδα θα φάει γκολ εκεί που δεν το περιμένει» - Η Τουρκία απειλεί ευθέως με «πρώτο κτύπημα»


Μετά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι τα ελληνικά νησιά δεν έχουν επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες πέραν της περιοχής των 6 ναυτικών μιλίων στα χωρικά τους ύδατα και
την επίσημη τουρκική επιστολή προς τον ΟΗΕ με την οποία η Άγκυρα επιχειρεί να υφαρπάξει την ελληνική και την κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι έχουν αυξήσει την επιθετική ρητορική και πλέον απειλούν ευθέως με πρώτο στρατιωτικό πλήγμα.

Τούρκος αξιωματούχος που μίλησε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ εξαπέλυσε νέες απειλές προς την Αθήνα, λέγοντας πως «αν συνεχίσει την ίδια στάση, θα φάει γκολ εκεί που δεν το περιμένει».

«Η Ελλάδα, οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος και το Ισραήλ προσπαθούν να στριμώξουν την Τουρκία. Η Αθήνα παρά τις προειδοποιήσεις μας προσπάθησε να φέρει τη μπάλα στο τέρμα μας. Όμως με την κίνησή μας, τώρα η μπάλα μπήκε στο τέρμα της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αξιωματούχος, απειλώντας την Αθήνα με «γκολ εκεί που δεν το περιμένει. Και στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία θα βγει νικήτρια».


Δεν είναι τυχαίο και το φιλοπολεμικό σημερινό σκίτσο τουρκικής εφημερίδας.

Ένα αντισημιτικό και αντιχριστιανικό σκίτσο δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα  Yeni Akid  για το θέμα διαμοιρασμού των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα απεικονίζεται ένας άνδρας που μοιάζει του χαρακτήρα Δρακουμέλ από  τα «Στρουμφάκια» ο οποίος στην φανέλα του φέρει το Αστερι του Δαυίδ, σύμβολο του Ιουδαϊσμού, και τον Σταυρό σύμβολο του Χριστιανισμου και ετοιμάζεται να κόψει την Μεσόγειο (Akdeniz). Από πάνω υπάρχει  ένα ζευγάρι μαχαιροπήρουνα με το μισοφέγγραρο έτοιμο να διακόψει τον «Δρακουμέλ».

Το σχετικό σκίτσο είναι ανηρτημένο στο άρθρο με τίτλο «Η λύση στη Μεσόγειο δεν θα είναι χωρίς την Τουρκία». Μέσα φιλοξενούνται απόψεις του Τούρκου ακαδημαϊκού İlhan Sağsen, ο οποίος αναφερόμενος στο «μνημόνιο συνεργασίας» Τουρκίας-Λιβύης είναι ικανό να ωθήσει τις χώρες της περιοχής να καθίσουν στο τραπέζι για συνεργασία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει λάβει την απόφαση να αναπροσαρμόσει την τακτική της έναντι της Τουρκίας.

Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ετοιμάζεται να θέσει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στο ΝΑΤΟ και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο βέβαια δεν είμαστε και τόσο σίγουροι αν θα βοηθήσει αυτό. Είναι γνωστή η αγάπη των Αμερικανών για την Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Λονδίνο, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργάτες του, σχετικά με τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο αύριο, Τετάρτη, στο Λονδίνο.

Mάλλον είναι υπεραισιόδοξος ο πρωθυποπουργός και δεν έχει καταλάβει ακόμα με ποιον έχει να κάνει...


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις