Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Βρετανικές εκλογές: Η ώρα της αλήθειας για το Brexit - Εκλεισαν οι κάλπες ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ;;;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα πρώτα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών, καθώς οι κάλπες θα κλείσουν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), σε μια αναμέτρηση που το αποτέλεσμά της θα είναι καθοριστικό για το Brexit.

Τα exit poll θα βγουν μόλις κλείσουν οι κάλπες, ενώ μία ώρα αργότερα εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών. Πάντως, ακόμη και στις 8 μ.μ. (τοπική ώρα)- δύο ώρες πριν από την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας- υπήρχαν τεράστιες ουρές ψηφοφόρων έξω από εκλογικά κέντρα, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Μπόρις Τζόνσον και ο Τζέρεμι Κόρμπιν συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη των βρετανικών εκλογών μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ βγήκε στον δρόμο και μιλούσε με τους πολίτες, καλώντας τους να ψηφίσουν τους Συντηρητικούς.

Από την άλλη, ο Κόρμπιν έκανε απανωτές αναρτήσεις στο Τwitter, απευθυνόμενος στον κόσμο και καλώντας τους ψηφοφόρους στις κάλπες ακόμη και την ύστατη στιγμή.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις βρετανικές εκλογές, αν και η διαφορά μεταξύ των κομμάτων μειώθηκε, οι Συντηρητικοί εμφανίζονταν να έχουν άνετο προβάδισμα. Το αποτέλεσμα που θα αναδείξουν οι κάλπες είτε θα ανοίξει τον δρόμο στον Μπόρις Τζόνσον για να ολοκληρώσει το Brexit, είτε θα βάλει τη Βρετανία σε τροχιά ενός νέου δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Βρετανικές εκλογές: Με σκύλους, γάτες και άλογα στις κάλπες
Πολλοί ήταν οι Βρετανοί που αποφάσισαν να ψηφίσουν στις εκλογές έχοντας για παρέα τον σκύλο ή τη γάτα τους, ή ακόμη και να πάνε στο εκλογικό τμήμα με άλογο.

Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε την αρχή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός πήγε να ψηφίσει για τις βρετανικές εκλογές με τον σκύλο του, τον Ντίλιν και μετά ανάρτησε στα social media με τον τετράποδο φίλο του.

Ακόμη και σε αυτό διαφώνησαν με τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο ηγέτης των Εργατικών πόζαρε στο Twitter με τη γάτα του.

Αλλά και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δημοσίευσε βίντεο με τον σκύλο του- την Λούνα- προτρέποντας τον κόσμο να πάει να ψηφίσει. Αρκετοί Βρετανοί μιμήθηκαν τον Τζόνσον και πήγαν με το κατοικίδιό του στις κάλπες. Στη νότια Αγγλία όμως έκαναν τη διαφορά και έφτασαν στο εκλογικό τμήμα με άλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις