Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

EKTATO: Ο LNA κατέλαβε τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα – Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Τρίπολης οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Aπανωτά χαστούκια ρίχνουν οι δυνάμεις του LNA στους τουρκόφιλους του GNA, αλλά και στην Άγκυρα. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην Τρίπολη της Λιβύης, με
τις δυνάμεις του Χαφτάρ να αποκτούν ένα σημαντικό λάφυρο.
Κατέλαβαν τουρκικό στρατιωτικό όχημα κατά την διάρκεια των μαχών και παραμένει άγνωστο εάν σε αυτό επέβαιναν Τούρκοι, ή οι ισλαμιστές που πρόσκεινται στον Σάρατζ.
Όλα αυτά ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ναμπιντέ Σεμπνέμ Ακτόπ είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αναπτυχθούν στην Λιβύη, εάν χρειαστεί.
Την ίδια στιγμή όμως έχουμε σημαντικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του LNA Al Mismari.

Σε δηλώσεις του στο Αl Arabiya, ανέφερε πως τις επόμενες ώρες θα έρθουν εκπληκτικά νέα από την μάχη της Τρίπολης.
Ελέγχουμε στρατηγικές περιοχές, ενώ έχουμε μπλοκάρει τον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης.  
Μάλιστα προχώρησε και σε μία σημαντική αποκάλυψη.
Εδώ και λίγες ώρες έχουμε μετρήσει πάνω από 940 πτώματα ισλαμιστών στους δρόμους της Τρίπολης.
Tαυτόχρονα ο Στρατηγός Khaled al-Mahjoub, ανέφερε πως ο LNA απέχει μόλις 4χλμ. από την καρδιά της πρωτεύουσας!
Με λίγα λόγια σε λίγες ημέρες το παιχνίδι τελειώνει. Γι’αυτό τον λόγο βιάζεται ο Ερντογάν, καθώς βλέπει να χάνεται το παιχνίδι. 
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με όσα αναφέραμε νωρίτερα, στη μάχη κατά του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ η Άγκυρα θα επιστρατεύσει και τζιχαντιστές, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων κατά την εισβολή στη βόρεια Συρία.
Το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας, σημειώνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να στείλει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της για να «προστατεύσει» την Τρίπολη, την ώρα που στελέχη του στρατού της εκπαιδεύουν και συντονίζουν τις δυνάμεις του Πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ.
Ταυτόχρονα, ομάδες ανταρτών που βρέθηκαν στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων στην εισβολή στη βόρεια Συρία αναμένεται να ενισχύσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, όπως επιβεβαίωσε στο Bloomberg ένας δεύτερος αξιωματούχους στη Λιβύη. Και οι δύο που μίλησαν στο Bloomberg ζήτησαν να παραμείνει κρυφή η «ταυτότητά» τους.
Όπως, μάλιστα, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η κυβέρνηση της Λιβύης αρχικά ήταν αντίθετη στην ιδέα μίας τέτοιας ανάπτυξης, αλλά τελικά την αποδέχθηκε, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ άρχισαν να προχωρούν στην Τρίπολη.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να βοηθούν τον Χαφτάρ η βαθύτερη συμμετοχή της Τουρκίας στη Λιβύη θα μπορούσε να περιπλέξεις τις διεθνείς προσπάθειες για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις