Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη οι πορείες μνήμης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - photo - video

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από το βράδυ της 6ης
Δεκεμβρίου 2008, όταν ο 15χρονος μαθητής έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συγκεντρώσεις γίνονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει θέσει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση ξεκίνησε περίπου στις 19:00 από τα Προπύλαια, όπου απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!
Οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν μέσω της Πανεπιστημίου και της Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος, με κεντρικό σύνθημα «αυτή η σφαίρα δεν έπεσε τυχαία, κάτω τα χέρια από τη νεολαία».
Λόγω της κινητοποίησης είναι κλειστοί αυτή την ώρα οι δρόμοι στο κέντρο, ενώ σε ισχύ βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας. Κλειστός είναι επίσης ο σταθμός του Μετρό, στο Πανεπιστήμιο.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλούν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας ‘στρατοπέδου’, δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Σημειώνεται πως νωρίς το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».
Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται αντίστοιχη κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη.

Διαδηλωτές κυρίως από τον ανειξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Καμάρας και πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης.





Νωρίτερα, και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε πορεία μαθητών και φοιτητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις