Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

ΤΩΡΑ Επεισόδια και μολότοφ σε Εξάρχεια και Πάτρα - ΦΩΤΟ - BINTEO

Συγκεντρώσεις και πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 11 ετών από το βράδυ της
6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν ο 15χρονος μαθητής έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οι συγκεντρώσεις γίνονται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχει θέσει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ.

Ολοκληρώθηκε η πορεία στην Αθήνα - Ένταση στα Εξάρχεια

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση ξεκίνησε περίπου στις 19:00 από τα Προπύλαια, όπου απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και ολοκληρώθηκε μετά τις 20:00, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ωστόσο, όταν η πορεία επέστρεφε προς τα Προπύλαια ορισμένα άτομα έσπασαν τις τζαμαρίες από υποκαταστήματα τραπεζών, που βρίσκονται στην Πανεπιστημίου και προκάλεσαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων.
Στη συνέχεια, ορισμένα άτομα κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια όπου και ξεκίνησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις. Μία ομάδα επιτέθηκε με μολότοφ στους αστυνομικούς της διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκονται στην Χαριλάου Τρικούπη.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

«Βροχή» από μολότοφ και φωτοβολίδες στην Πάτρα λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που διοργάνωσαν οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Περίπου 600 άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ξεκίνησαν από το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου και ακολούθησαν τη διαδρομή: Ζαΐμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κόρινθου και επιστροφή στο πρώην Παράρτημα.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές κατά την επιστροφή τους στο Παράρτημα επιτέθηκαν με δεκάδες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνόδευαν από απόσταση.

Αμεσα οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα ενώ από τις βόμβες μολότοφ έπιασε φωτιά ένα μπαλκόνι και κινδύνευσε ένας αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο από τη Γνώμη Πατρών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις