Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Γιατί ο Ερντογάν ρώτησε τον Μητσοτάκη για τον Μπακογιάννη

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κράτησε περισσότερα από 90 λεπτά.


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος συζήτησαν για όλα τα ανοιχτά ζητήματα με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ότι: «Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μία ανοικτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Στη συνάντηση των δύο ανδρών, όμως, υπήρχαν και χαλαρές στιγμές. Όπως αναφέρει το ethnos.gr μία από αυτές ήταν όταν ο Τούρκος Πρόεδρος ρώτησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τον Κώστα Μπακογιάννη. «Τι κάνει ο ανιψιός σου, ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης; Ήταν συμφοιτητής με τον γιο μου», ρώτησε ο Ερντογάν με τον Μητσοτάκη να απαντάει με χαμόγελο: «Το ξέρω». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο 38χρονος γιος του Τούρκου προέδρου, Νετσμετίν Μπιλάλ Ερντογάν σπούδασαν μαζί πολιτικές επιστήμες στο JFK School of Government στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ το 2004.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις